Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Közvetítés – A '90-es évek élményeit dolgozta fel a STEREO AKT új...

Közvetítés – A ’90-es évek élményeit dolgozta fel a STEREO AKT új előadása

Ex Katedra címmel tartja új bemutatóját a STEREO AKT színházi alkotócsoport, amelyben az 1990-es évek általános iskolás élményeit idézik fel. Az előadás premierje március 4-én lesz online formában.

- hirdetés -

Az előadás a szereplők személyes történeteire épül: két színész, két táncos, egy grafikus és egy menedzser idézi fel, hogy honnan jöttek, milyen volt felnőni a ’90-es években, és milyen örökséget hozott magával a rendszerváltáskor született nemzedék akkori életük legfontosabb helyszínéről, az általános iskolából.

- hirdetés -

„Az Ex Katedra számomra olyan, mint egy nagyon bevállalós és szemtelenül őszinte tábortűzi beszélgetés színháziasított/filmesített változata. A színpadon előkerülő személyes történetek, féltve őrzött tárgyak és titkok magukban hordozzák egy nemzedék élményanyagát az iskola intézményéről és általában a gyerekkorról. Egy igazi »coming-of-age« darab, egyfajta szembesítő-feloldozó esemény, ahol megelevenednek azok a traumák, bűnök, küzdelmek, amiket a legtöbben életük végéig feldolgozatlanul hurcolnak magukkal” – mondta Boross Martin, a STEREO AKT vezetője.

Ide kapcsolódik:
Boross Martin: „A gondoskodási válság nem magyar jelenség"

Az előadás a SzínházTV weboldalán tekinthető meg.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.