Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Vándordíjat alapítanak Lengyel Anna emlékére

Vándordíjat alapítanak Lengyel Anna emlékére

A Független Előadó-művészeti Szövetség megalapítja az előző évad legnagyobb társadalmi hatással bíró produkcióját díjazó Lengyel Anna Vándordíjat – jelentette be a szervezet.

- hirdetés -

Lengyel Anna 2015-2016 között volt a Független Előadó-művészeti Szövetség társelnöke, előtte és utána a PanoDráma vezetőjeként vett részt proaktívan az érdekképviseleti munkában. 2015-ben így fogalmazott az elnökségi programban:

- hirdetés -

„Egy olyan országban, ahol egyre többen félnek felemelni szavukat a mindennapos jogtalanságok ellen vagy akár egyszerűen egy jó, közös ügy érdekében, különösen nagy szükség van rá, hogy a FESZ megőrizze erejét és integritását. Elvégre ez tesz minket valóban függetlenné, nem pedig az, ha egy fillért sem kapunk vagy fogadunk el polgártársaink – többek között éppenséggel kultúrára vagy oktatásra befizetett – adójából.” – idézi a szervezet Facebook-oldala.

Az 51 évesen elhunyt dramaturg, műfordító, a PanoDráma alapítójának emlékéra a FESZ megalapítja a Lengyel Anna Vándordíjat. Az elismeréssel az előző évad legnagyobb társadalmi hatással bíró produkcióját díjazzák majd. A díjat a FESZ elnöksége által felkért szakmai kuratórium ítéli majd oda és a tervek szerint 2022-ben osztják majd ki első alkalommal.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.