Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Az identitáskeresésre épül a TOBE Gallery legújabb kiállítása

Az identitáskeresésre épül a TOBE Gallery legújabb kiállítása

2021. május 25-én nyílik meg Anthony Paul Marchetti fotográfus első egyéni kiállítása a TOBE Galleryben, ami július 3-ig lesz megtekinthető. Szoros együttműködésben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel, a kiállítást számos esemény kíséri, melyek különböző módon segítik eljuttatni és feldolgozni az üzenetet a közönség számára. A kiállítás a Műtárgyak Éjszakája 2021 és a Gallery Weekend Budapest 2021 hivatalos programjának is része.

- hirdetés -

A kiállítás címét adó Paul c. projekt arra tesz kísérletet, hogy megjelenítsen és rekonstruáljon egy múltat és egy olyan világot, amely ma már nem létezik, leszámítva néhány megmarad helyszínt, illetve néhány megőrzött tárgyat és emlékeket.

- hirdetés -

A kiállítás középpontjában egy családtörténet és az identitáskeresés áll. A fotóművész nagymamája fiatal lányként a szovjet csapatok elől menekült el Szegedről és gyalog jutott ki Münchenbe, egy menekülttáborba. Ott esett szerelembe egy Paul (azaz valószínűleg Pál) nevű fogorvos hallgatóval. Nem sokkal később azonban a nagymama számára megnyílt a lehetőség, hogy Amerikába utazzon. Megbeszélték, hogy az USA-ban újra találkoznak, de a férfi végül soha nem érkezett meg.

Az Atlanti-óceánon való átkeléskor jelentkeztek rajta először a terhesség tünetei, az Újvilágban pedig megszületett Marchetti édesanyja. Jelen kiállítás alkotója felnőtt fotóművészként tért vissza Magyarországra és dokumentálta a történet képzeletbeli útvonalát: tájakat, személyes tárgyakat, és egyben olyan idős férfiakról is készített portrét, akik a nagypapái lehetnének.

A május 25-én megnyíló kiállítás időtartama alatt több művészeti és participatív eseményen keresztül is értelmezik a hiány és az identitás kérdéskörét, a család szerepét az egyén életében. A kiállítás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kollaborációjában valósul meg. A kurátor German Kinga, a MOME egyetemi docense, a kapcsolódó programok szervezésében három Design- és művészetmenedzsment szakos hallgató vesz részt.

A kiállításhoz kapcsolódó programok:

 

Május 25. 19:00 – Kiállításmegnyitó Orvos-Tóth Noémivel

Május 25-től – Interaktív kiállítás: a járókelők a galéria kirakatában post-itekkel üzenhetnek a kiállítás időtartama alatt

Május 29. 17:00 – Tárlatvezetés Anthony Paul Marchetti vezetésével

Június 19. 10:00 – German Kinga kurátori tárlatvezetése (Műtárgyak Éjszakája 2021 program)

Június 19. 19:00 – Improvizációs táncelőadás a Willany Leó kollaborációjában (Gallery Weekend Budapest 2021 program). Az esemény a VIII. kerületi önkormányzat támogatásával valósul meg.

Júniusban – zártkörű múzeumpedagógia foglalkozások a Nyitott Világ Fejlesztő Iskola diákjainak

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!