Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kölcsönözhető nagymamákkal segíti a fiatal olvasókat a tapolcai könyvtár

Kölcsönözhető nagymamákkal segíti a fiatal olvasókat a tapolcai könyvtár

Az újranyitás és a védettségi igazolványok kezdeti lépéseinél még akadnak szabályozási hézagok. Ilyen például, ha egy 18 év alatti egyedül szeretne színházba, moziba vagy épp könyvtárba menni, hiszen ő védettségi igazolvány hiányában ezt csak kísérővel tehetné. Erre kínál meglepően aranyos megoldást a tapolvai Wass Albert Könyvtár. 

- hirdetés -

A tapolcai intézmény Facebook-oldalán jelentette be, hogy elindította a nagyikölcsönző szolgáltatást a járványügyi szabályozások miatt rászoruló kicsiknek. A Tapolcai Nőklub sietett a gyerekek megmentésére. Védettségi igazolvánnyal rendelkező önkéntesei keddtől péntekig 14 és 18 óra között biztosítanak kíséretet az egyedül érkező gyerekekkel.

- hirdetés -

A könyvtár nyitásakor szembesültünk azzal, hogy több 18 év alatti olvasó is érkezett, aki szeretett volna kölcsönözni vagy könyvet visszahozni, de felnőtt kísérő hiányában nem mehettek be az épületbe – mesélte a könyvtár igazgatója, Dr. Décsey Sándor a Könyvesblognak.

Mivel nem kell feltétlenül a gyerek hozzátartozójának lenni a felnőtt kísérőnek, így jött az ötlet, hogy a Tapolcai Nőklub segítségét kérjék. A kölcsönnagyik lelkesen vállalták a feladatot, sőt, a Facebookos visszajelzések alapján több nagypapa is szívesen csatlakozna a kezdeményezéshez.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.