Papageno Radio
Színház Még öt napig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Még öt napig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Augusztus 20-án éjfélig várják a közönség szavazatait a Kaszás Attila-díj 2021. évi jelöltjeire. Idén Rusznák Andrást, a budapesti Radnóti Miklós Színház művészét, Gulácsi Tamást, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház tagját és Fándly Csabát, a kaposvári Csiky Gergely Színház művészét jelölték az elismerésre.

A díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila színművész szellemi hagyatékának ápolását szolgálja, hisz a fiatalon elhunyt színész mindig komoly szerepet vállalt azon társulatok közösséggé formálásában, ahol dolgozott. A díj odaítélésének egyik fő kritériumaként a kiemelkedő mesterségbeli tudás és művészeti teljesítmény mellett az adott társulatban vállalt jelentős közösségépítő szerepet jelölték meg az alapítók – írják a közleményben.

A három idei jelöltet mintegy 22 társulat tagjai választották ki szavazataikkal.

Az elismerés jelentős anyagi megbecsüléssel is jár: az Emberi Erőforrások Minisztériuma díja bruttó 800 ezer forint, és jelentős pénzjutalomban részesíti a díjazottat a Raiffeisen Bank is, amely a kezdetektől, 2008 óta támogatja a Kaszás Attila-díjat. A jelöltekkel interjúkat készít a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, és sugározza azokat felületein.

Ide kapcsolódik:
Kihirdették a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeit

Az elismerést a Hegyvidéki Önkormányzat alapította a Mozaik Művészegyesülettel közösen. A díjat a MANK gondozza a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával, a szakmai szavazatokat pedig a Magyar Teátrumi Társaság gyűjti össze.

A díj odaítélése példaértékű, hiszen a magyar színjátszás közösségei, társulatai jelölnek egy-egy színművészt maguk közül, majd a jelöltek választják ki azt a hármat, akik közül a díjazottat a közönség szavazza meg – idézte fel Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkára.

A díj átadásának időpontjáról és helyszínéről később tájékoztatnak a szervezők.

A szavazatokat a www.kaszasattiladij.hu oldalon várják augusztus 20-án éjfélig – közölte a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. hétfőn.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!