Papageno Radio
- hirdetés -
Live Közvetítés - Május 21., 19:00 - Giovanni Guzzo és a Concerto Budapest

Közvetítés – Május 21., 19:00 – Giovanni Guzzo és a Concerto Budapest

A Filharmónia Magyarország szervezésében közönség előtt kerül sor május 21-én a Concerto Budapest és Giovanni Guzzo hegedűművész közös koncertjére a tatabányai Vértes Agorájában. A hangversenyt, melynek műsora három zenetörténeti korszakot is felidéz Takács-Nagy Gábor vezényli. A koncert 19 órától élőben követhető a Filharmónia Magyarország és a Papageno felületein.

- hirdetés -

A Filharmónia Magyarország szervezésében megvalósuló koncert programja három zenetörténeti korszakot idéz majd elénk, három izgalmas és túlnyomórészt a felfedezésünkre váró alkotás révén.

- hirdetés -

A Háry János elé utólag megkomponált Színházi nyitány a daljáték korántsem mindahány előadásán szólal meg; e mű koncertverziója legelőször 1932-ben, a bécsi Musikvereinsaalban hangzott el.

Az 1877-ben, kevéssel a Sába királynője világraszóló sikere után keletkezett Goldmark Károly-szerzeményt, az a-moll hegedűversenyt még erősebb szálak fűzik a császárvároshoz, habár első nyilvános előadására amúgy Brémában került sor.

A keszthelyi születésű zeneszerző versenyművének szólistája a Camerata Salzburg koncertmestereként és nagyszerű kamaramuzsikusként is méltán tisztelt olasz származású venezuelai hegedűművész, Giovanni Guzzo lesz. A 85 esztendőt megélt Goldmark műve nyomában a még nála is egy évtizeddel hosszabb életidejű Farkas Ferenc Szimfóniájának felhangzása szegi majd be a Takács-Nagy Gábor karmesteri közreműködését ígérő koncert műsorát és vele a sorozat egészét.

Ide kapcsolódik:
Takács-Nagy Gábor: „Egy egyszerű ferencvárosi kölyök vagyok”

A koncertlátogatók részére jegyek válthatók helyben az IBUSZ Irodában, valamint online a Jegymester oldalon. Kövesse az online hangversenyt a Filharmónia Facebook-oldalán, Vimeo- vagy Youtube-csatornáján, valamint a Papageno Facebook-oldalán! Az élő koncertközvetítések ingyenesek és bármikor visszanézhetőek a Filharmónia Youtube-csatornáján. Látogasson el a Filharmonia weboldalra, ahol minden információt megtalál a streamkoncertekről.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.