Papageno Radio
Film Megjelent a Papageno új különszáma a VI. Ars Sacra Filmfesztivál programjaival

Megjelent a Papageno új különszáma a VI. Ars Sacra Filmfesztivál programjaival

Megjelent a Papageno legújabb különszáma az idén szeptember 13-19. között hatodik alkalommal megrendezett az Ars Sacra Filmfesztivál programjaival.

A Filmfesztivál 2016-ban jött létre az Ars Sacra Fesztivál részeként azért, mert fontos volt, hogy a szakrális értékek és a hit erejének bemutatása mellett, olyan alkotásoknak kapjanak helyet, amelyek az emberi lét sokszínűségét, az élet örök értékeit árnyaltan, művészi színvonalon mutatják be a filmeken keresztül.

Azóta közel 300 egész estés és rövid dokumentumfilmet, valamint kísérleti, fikciós és animációs rövidfilmet vetítettek le. Példamutató történeteket, amelyek tükröt tartanak mindannyiunknak, amelyeket összefog a mély szeretet az olykor nehéz körülmények ellenére is.

A rangos négy tagú zsűri (Dér András rendező, Dombrovszky Linda rendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Gőbel Ágoston a Magyar Katolikus Rádió szerkesztője) választása alapján idén is erős mezőny alakult ki.

Vetítik többek között Surányi Z. András és Sívó Júlia Aranycipellő című filmjét, Mohi Sándor In memoriam Lugossy Mária című filmjét és Visky Ábel Mesék a zárkából című alkotását. Helyet kapott a versenyprogramban a Hamvas Béla szellemiségében készült Új Közjáték sorozat 5 kisfilmje, és a fiatal tehetséges dokumentumfilm rendező Bíró Bálint Félhomály című rövidfilmje.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!