Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. augusztus 7-13.

Programajánló – 2017. augusztus 7-13.

Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szabadság híd, Szabó Ervin Könyvtár, Székesfehérvár, Sziget – és még sok más betű a tetőző és talán múló kánikula hetére.

augusztus 7.

Alba Regia Feszt

- hirdetés -

Jazz a nyárban – a legjobb magyar jazz-és funkzenészei koncerteznek Székesfehérvár belvárosában három napon keresztül, két helyszínen. A Random Trip, Harcsa Veronika,  a United Experience, a Babos-László-Tátrai Trio valamint a Mike Gotthard Electric Shock, és egy magyar világsztár, Borlai Gergő is fellépnek idén.

- hirdetés -

mikor: augusztus 7-9.; hol: Székesfehérvár; mennyi: ingyenes; további információ

augusztus 8.

Orquesta Típica

A Pesti Tangózenekar (Orquesta Típica Budapest) az egyetlen hazai orquesta típica, amely az argentin tangózenekarok hagyományos felállásával – bandoneon(ok), vonós(ok), zongora és nagybőgő – a tangózene fénykorát eleveníti fel. A repertoár azonban nem szűkül le a kezdeti időszakok dalaira: a 20-as évek nagy klasszikusaitól Carlos Gardel slágerein át egészen a tangó nagy reformere, Astor Piazzolla táncolható darabjaiig mindenre nyitottak a zenészek.

mikor: 19.00; hol: MOMkult; mennyi: ingyenes; további információ

augusztus 9.

Indul a Sziget

A jubileumi SZIGET-en debütál a Papageno Klasszikus, Opera és Jazz Színpad

augusztus 10.

Tanítványok, tehetségek, jövendő csillagok

Ismerjék meg a klasszikus ének új generációját, prof. Laki Krisztina tanítványait: Kristóf Rékát (szoprán, a Virtuózok győztese), Bódi Zsófiát (szoprán, Simándy József Énekverseny 2016 nyertese), Schnöller Szabiná (szoprán, Svájc), Dudovits Blankát (mezzoszoprán).

mikor: 18.00; hol: FSZEK Zenei Gyűjtemény; mennyi: ingyenes; további információ

augusztus 11.

Szabó Ildikó és a Budafoki Dohnányi Zenekar – Zempléni Fesztivál

Hollerung Gábor együttese, a Budafoki Dohnányi Zenekar méltán vált a Zempléni Fesztivál közönségének kedvencévé. A nyitókoncerten egy szikrázó Schumann-mű után a Junior Prima-díjas Szabó Ildikó egy igazán virtuóz Haydn-versenyműben csillogtathatja meg rendkívüli tehetségét. Az est fénypontja Beethoven VII. szomfóniája lesz, amelynek egyik előadásáról azt jegyezték fel, hogy amikor Wagner az utolsó tétel gyorsan pergő ritmusát hallgatta, nem tudott helyén maradni és táncra perdült.

mikor: 20.00; hol: Rákóczi-vár, Sárospatak; mennyi: 3000 Ft; további információ

augusztus 12.

Söndörgő a Szabihídon

A Söndörgő Együttes 1995-ben alakult Szentendrén. Részben a családi hagyományok, részben pedig a délszláv népzenéhez való személyes vonzódásuk miatt tűzték ki célul e különösen gazdag és értékes hagyomány ápolását. Az archaikus népzene koncertszerű bemutatására és stílusos hangszerelésére törekednek. A nagy népzenekutak-Bartók Béla, Vujicsics Tihamér-gyűjtéseit és a napjainkban is fellelhető délszláv népzenei hagyományt tanulmányozzák.

mikor: 19.30; hol: Szabadság híd; mennyi: ingyenes; további információ

augusztus 13.

Miklósa Erika és a Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenye – Zempléni Fesztivál

A koncert a „szinte barokk” címet is kaphatná, elsőként Bach klasszikus zenei slágernek számító III. Brandenburgi versenye hangzik el, majd Boccherini művén keresztül Madrid utcáin követhetjük végig az éjjeli őrjárat menetét. Grieg Holberg-szvitje a barokk formai elemeit használja fel, végül a ritkán hallható, rendkívül virtuóz technikát igénylő Händel-kantáta csodás dallamvilága tárja a hallgatók elé Miklósa Erika nagyszerű kvalitásait, fantasztikus koloratúr szopránját.

mikor: 20.00; hol: városháza udvara, Sátoraljaújhely; mennyi: 2400 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!