Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. november 6-12.

Programajánló – 2017. november 6-12.

Eheti koncertajánlónkban elsősorban a fiatal tehetségekre fókuszálunk.

november 6.

Indul a 2. Nemzetközi Gitárverseny

Második alkalommal rendeznek nemzetközi gitárversenyt Budapesten

- hirdetés -

- hirdetés -

A klasszikus gitárzene kedvelői a világ legtehetségesebb fiataljait hallhatják a 2. Budapesti Nemzetközi Gitárversenyen. Az első fordulóban barokk zeneművekkel, a másodikban szonátákkal, a döntőben pedig spanyol és brazil versenyművekkel kápráztatják el, a sok esetben már 30-40-szeres fiatal versenygyőztesek a Zeneakadémia közönségét.
A gálakoncerten közreműködik az Anima Musicae Kamarazenekar, vezényel Joan Pages Valls, spanyol karmester.

mikor: november 6-11.; hol: Zeneakadémia; további információ

Best of Michael Nyman

Michael Nyman Nagy-Britannia egyik legünnepeltebb zeneszerzője. Munkássága felöleli az operákat, vonósnégyeseket, filmzenéket és zenekari koncerteket. Egy valódi reneszánsz ember, korunk egyik legsokoldalúbb kulturális ikonja;  előadó, karmester, zenekarvezető, zongorista, szerző, zenetudós és újabban fotós, filmes. 1976-ban alakította meg saját zenekarát, a Michael Nyman Bandet (régi nevén: Campiello Band) mellyel Budapesten lép fel. A zenekarral az elmúlt 40 évben már számtalan nagy sikerű nemzetközi turnén vettek részt.

mikor: 19.00; hol: Erkel Színház; mennyi: 6900-14.900 Ft

november 7.

Magyar Valentin és Devich Benedek koncertje

Korosztályuk két kiemelkedően tehetséges muzsikusai mutatkoznak be a közönségnek. A műsor: Schumann: Im wunderschönen Monat Mai;Bach: Sarabande, BWV 1011; Beethoven: d-moll (?Vihar?) szonáta, op. 31/2 – Allegretto; Bartók: 3 Burleszk: Perpatvar, Kicsit ázottan; Chopin: F-dúr ballada; Prokofjev: d-moll etűd; Hindemith: Szonáta nagybőgőre és zongorára, Allegretto és Scherzo; Schumann: Hör ich das Liedchen klingen.

mikor: 18.00; hol: FSZEK Zenei Gyűjtemény; mennyi: ingyenes; további információ

november 8.

A Parafónia zenekar és a Budapesti Fesztiválzenekar Kamaraegyüttesének közös hangversenye

A Parafónia többek között Bach Air című művét, a Négy évszak két tételét, Grieg Peer Gyntjének egy részletét játssza. A BFZ műsora: Mozart: F-dúr divertimento; Mendelssohn: h-moll vonósszimfónia, No. 10; Grieg: Két elégikus melódia; Grieg: Két tétel a Holberg-szvitből (Gavotte, Rigaudon).

mikor: 19.00; hol: CEU Auditorium; mennyi: ingyenes; további információ

november 9.

Dmitrij Kitajenko és a Budapesti Fesztiválzenekar

Már huszonöt éve Nyugat-Európában él, haza csak látogatóba megy Dmitrij Kitajenko, mégis ő az orosz zene egyik legavatottabb tolmácsolója. A BFZ-hez is ebben a minőségében tér vissza Sosztakovics legelső szimfóniájával, Rahmanyinov emigrációban írt rapszódiájával és Csajkovszkij romantikus fantáziájával.

mikor: 19.45; hol: Zeneakadémia; mennyi: 2700-14.300 Ft; további információ

Polska Jazz

A Polska Jazz | 5. Lengyel Jazz Fesztivál ismét különlegesen izgalmas metszetet kínál a világhírű lengyel jazzszíntérről. Fellép a Zbigniew Namysłowski Quintet, sz Adam Pierończyk–Miroslav Vitous duó, a Vehemence Quartet és a Dominik Bukowski Quartet.

mikor: november 9-11.; hol: BMC; további információ

november 10.

Kobozreneszánsz a Zeneakadémián Szlama Lászlóval

Tudja milyen hangszer a koboz?

november 11.

Meskó Ilona és a Danubia Zenekar

A Kodály-módszer köztudottan egy szellőztetési technika, amelyet a mester a Zeneakadémián honosított meg (nem vicc!). Számtalan történet kering arról, milyen praktikus életvezetési és egészségügyi tanácsokkal látta el növendékeit, akik azért (jó okkal) rettegtek tőle. De a lényeg: ennek a praktikus elmének a felismerése, miszerint a zene jövője a gyerekek zenei nevelésében, illetve a zenei írás-olvasás elsajátításában rejlik.

mikor: 19.00; hol: BMC; mennyi: 2500 Ft; további információ

november 12.

Händel minioperái a Solti-teremben

Budavári Dalestek

A sorozat első estjén Brahms, Beethoven és Wagner művei korhű előadásban, Szutrély Katalin (ének) és Berecz Mihály (Graf fortepiano) tolmácsolásában csendülnek fel.

mikor: 19.00; hol: Budavári Önkormányzat; mennyi: ingyenes

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.