Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló – 2017. december 4-10.

Programajánló – 2017. december 4-10.

Előttünk az advent, közeledik a Kodály-születésnap. December első hetében színházi bemutatókra, új operákra, jazz premierekre és irodalmi estekre is sor kerül.

december 4.

XIV. René

- hirdetés -

Lodoméria kis országa politikai válságban van. Korrupció, cselszövések, kicsinyes hatalmi játszmák, ellenzéki tüntetések nehezítik az uralkodást, a háttérben pedig egy nyomasztó titok rejtőzik, mely az egész nép sorsát befolyásolhatja. Harsányi Zsolt és Zágon István szövegkönyve Rejtő Jenő hangját idézi – szellemesen abszurd előadásnak ígérkezik.

- hirdetés -

mikor: 19:00; hol: Karinthy Színház; mennyi: 3550 – 4250 Ft; további információ

A Failoni Kamarazenekar a Zeneakadémián

december 5.

10 éves a Zeneakadémia Népzene Tanszéke

A születésnapi koncert – a Magyar Népzenei Antalógiát követve – hét nagy részben mutatja be hazánk népzenei dialektusait. A területekre jellemző műfajok, daltípusok, szokások a tanszék legjobb énekeseinek és hangszeres zenészeinek előadásában jelennek meg.

mikor: 19:30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 1600 Ft; további információ

december 6.

Sons of Kemet

A kortárs jazzvilág zeneileg talán egyik legsokszínűbb zenekara a 2011-ben alakult brit Sons of Kemet, amely a barbadosi születésű Shabaka Hutchings vezetésével bátran merít a karibi világbeli, a nyugat-afrikai és a közel-keleti muzsikákból is: nagy valószínűséggel hamarosan megjelenő új albumáról is hallhatunk pár szerzeményt.

mikor: 20:00; hol: Müpa; mennyi: 2500 – 3900; további információ

Várdai István

december 7.

Zimmermann és Várdai a Concerto Budapesttel

Telt és zengő brácsahang, előadói szuggesztivitás és tökéletes technikai felvértezettség – ezek jellemzik Tabea Zimmermann pódiumjelenlétét, és ha brácsahang helyett csellóhangot írunk, mindez tökéletesen ráillik Várdai István muzsikálására is. A koncert első felében külön-külön hallhatjuk a két művészt, hogy a fináléban együtt adhassák elő Richard Strauss lovagi témára írt szimfonikus költeményét.

mikor: 19:30; hol: Müpa; mennyi: 2200 – 5900 Ft; további információ

december 8.

Sárik Péter Trió

A Sárik Péter Trió az elmúlt évtizedben Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekarává vált; közvetlenségükkel szélesebb közönséget érnek el, mint a stílus legtöbb képviselője. Születésnapi koncertjükre is valódi örömzenével készülnek, és persze felidézik az elmúlt tíz évük legfontosabb állomásait.

mikor: 20:00; hol: MOMkult; mennyi: 2490 – 4990 Ft; további információ

Sárik Péter triójának lemezbemutatója június 2-án lesz

december 9.

Jancsi és Juliska

A wagneriánus Humperdinck és húga, Adelheid Wette szövegíró egész estés gyermekoperája némileg eltér az eredeti Grimm-mesétől. Az elkészült darabot mesterműnek titulálta a pályatárs, Richard Strauss, aki a weimari bemutatón vezényelte a meseoperát, amely azonnal hatalmas sikert aratott, majd elindult világhódító útján.

mikor: 17:00; hol: Erkel Színház; mennyi: 1500 – 7200 Ft; további információ

december 10.

Kezdhetek folytatódni: Pál András Petri György-estje

„Mikor nem írok verset: nem vagyok”– írta Petri György, ahogy a színész sem színész, ha nem játszik épp, de a csellista sem létezhet hangszere nélkül. Pál András és Rozs Tamás közös estjén egy színész és egy zenész párbeszédét hallhatjuk, melynek során egy költő is életre kell.

mikor: 20:00; hol: Radnóti Színház; mennyi: 2000 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.