Papageno Radio
Papagenda Programajánló – 2017. december 4-10.

Programajánló – 2017. december 4-10.

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Előttünk az advent, közeledik a Kodály-születésnap. December első hetében színházi bemutatókra, új operákra, jazz premierekre és irodalmi estekre is sor kerül.

december 4.

XIV. René

Lodoméria kis országa politikai válságban van. Korrupció, cselszövések, kicsinyes hatalmi játszmák, ellenzéki tüntetések nehezítik az uralkodást, a háttérben pedig egy nyomasztó titok rejtőzik, mely az egész nép sorsát befolyásolhatja. Harsányi Zsolt és Zágon István szövegkönyve Rejtő Jenő hangját idézi – szellemesen abszurd előadásnak ígérkezik.

mikor: 19:00; hol: Karinthy Színház; mennyi: 3550 – 4250 Ft; további információ

A Failoni Kamarazenekar a Zeneakadémián

december 5.

10 éves a Zeneakadémia Népzene Tanszéke

A születésnapi koncert – a Magyar Népzenei Antalógiát követve – hét nagy részben mutatja be hazánk népzenei dialektusait. A területekre jellemző műfajok, daltípusok, szokások a tanszék legjobb énekeseinek és hangszeres zenészeinek előadásában jelennek meg.

mikor: 19:30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 1600 Ft; további információ

december 6.

Sons of Kemet

A kortárs jazzvilág zeneileg talán egyik legsokszínűbb zenekara a 2011-ben alakult brit Sons of Kemet, amely a barbadosi születésű Shabaka Hutchings vezetésével bátran merít a karibi világbeli, a nyugat-afrikai és a közel-keleti muzsikákból is: nagy valószínűséggel hamarosan megjelenő új albumáról is hallhatunk pár szerzeményt.

mikor: 20:00; hol: Müpa; mennyi: 2500 – 3900; további információ

Várdai István

december 7.

Zimmermann és Várdai a Concerto Budapesttel

Telt és zengő brácsahang, előadói szuggesztivitás és tökéletes technikai felvértezettség – ezek jellemzik Tabea Zimmermann pódiumjelenlétét, és ha brácsahang helyett csellóhangot írunk, mindez tökéletesen ráillik Várdai István muzsikálására is. A koncert első felében külön-külön hallhatjuk a két művészt, hogy a fináléban együtt adhassák elő Richard Strauss lovagi témára írt szimfonikus költeményét.

mikor: 19:30; hol: Müpa; mennyi: 2200 – 5900 Ft; további információ

december 8.

Sárik Péter Trió

A Sárik Péter Trió az elmúlt évtizedben Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekarává vált; közvetlenségükkel szélesebb közönséget érnek el, mint a stílus legtöbb képviselője. Születésnapi koncertjükre is valódi örömzenével készülnek, és persze felidézik az elmúlt tíz évük legfontosabb állomásait.

mikor: 20:00; hol: MOMkult; mennyi: 2490 – 4990 Ft; további információ

Sárik Péter triójának lemezbemutatója június 2-án lesz

december 9.

Jancsi és Juliska

A wagneriánus Humperdinck és húga, Adelheid Wette szövegíró egész estés gyermekoperája némileg eltér az eredeti Grimm-mesétől. Az elkészült darabot mesterműnek titulálta a pályatárs, Richard Strauss, aki a weimari bemutatón vezényelte a meseoperát, amely azonnal hatalmas sikert aratott, majd elindult világhódító útján.

mikor: 17:00; hol: Erkel Színház; mennyi: 1500 – 7200 Ft; további információ

december 10.

Kezdhetek folytatódni: Pál András Petri György-estje

„Mikor nem írok verset: nem vagyok”– írta Petri György, ahogy a színész sem színész, ha nem játszik épp, de a csellista sem létezhet hangszere nélkül. Pál András és Rozs Tamás közös estjén egy színész és egy zenész párbeszédét hallhatjuk, melynek során egy költő is életre kell.

mikor: 20:00; hol: Radnóti Színház; mennyi: 2000 Ft; további információ

Promóció

X
X