Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2018. április 23-29.

Programajánló – 2018. április 23-29.

A héten születésnapot ünnepel a Budafoki Dohnányi Zenekar, bemutatnak egy jazzlemezt, sor kerül a Jazznapra, új koncertprogrammal érkezik Alekszej Vologyin.

április 23.

Hegyvidéki séta – lemezbemutató

- hirdetés -

A Joe Fritz, Gyárfás István, Sárkány Sándor összetételű trió tagjai a magyar jazz kiválóságai közül valók, míg Joe Fritz az év klarinétosa díjat, addig Gyárfás István az év gitárosa”díjat nyeri el évrõl évre. Mûsorukban a harmincas és hatvanas évek közötti idõszak jazz örökzöldjei szerepelnek.

- hirdetés -

mikor: 20.00; hol: BJC; mennyi: 1200 / 1600 Ft; további információ

április 24.

Little G Weevil Band: Something Poppin’

Szűcs Gábor menni Müpa. Egyik leghíresebb zenészünk, aki jelenleg az USA-ban él, 2017-ben jelentette meg Something Poppin’ című legújabb lemezét, amelytől térdre borult a szakma, a közönség pedig imádja. Little G zenekarán túl elhozza az angol Dionne Bennett énekesnőt és az amerikai James & Blacket, sőt, Tátrai Tibor is ott lesz a színpadon, aki eddig még soha nem lépett fel G-vel.

mikor: 19.30; hol: Müpa; mennyi: 2100-3900 Ft; további információ

április 25.

25 éves a Budafoki Dohnányi Zenekar

A BDZ 25 blogban a zenekar 25 héten át bepillantást enged a kulisszatitkokba, emlékezésekbe, zenekari és egyéni életutakba.

A stílus- és műfajgazdagságáról ismert zenekar jubileumi koncertjén is változatos programot kínál a közönségnek. A Jean-Philippe Rameau operáinak szimfonikus részleteiből összeállított „képzeletbeli szimfónia”, valamint Beethoven II. szimfóniája a zenekar interpretációjában a modern hangszerek használata ellenére is az autentikus előadásmódhoz áll közelebb. A koncert második részében Dohnányi Ernő virtuóz darabja mellett Vajda János erre az alkalomra komponált műve is felcsendül.

mikor: 19.30; hol: Müpa; mennyi: 2500-6000 Ft; további információ

Alekszej Vologyin koncertje

Alekszej Vologyin, a Zeneakadémia visszatérő vendégművésze, a zürichi Anda Géza Nemzetközi Zongoraverseny győzteseként indult a világhírnév felé 2003-ban, azóta világszerte ünnepelt előadóművészként koncertezik a legrangosabb koncerttermekben. Idei műsorának az „Ajánlás” címet adta, mivel a választott zongoradarabok mindegyike egy másik nagy művésznek szóló dedikálással jelent meg: Schumann Chopinnek, Chopin és Liszt pedig Schumannak ajánlotta a koncerten hallható zeneművét.

mikor: 19.30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 3000-10000 Ft; további információ

április 26.

Kolonits Klára és az Óbudai Danubia Zenekar

Óbudai Danubia Zenekar

Hinni soha nem volt könnyű hivatás, tudta ezt a régi, nagy lázadó, Beethoven is. Magába zártan, túl az emberin, túl a boldogság lehetőségén, vajon miért mégis Istenhez kiáltotta el a szabadság utolsó, heroikus szózatát? A hosszú, előző század érzelmi hullámvasútja jól felkavarta a modern ember gyomrát, hogy aztán új, simább úton haladjon Kánaán felé úgy, ahogy azt a Missa solemnis kijelöli.

mikor: 19.30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 2500-4700 Ft; további információ

Kaposvárra látogat az Alba Regia

Mozart A varázsfuvola című operájának nyitánya indítja a Drahos Béla vezette fehérvári együttes vendégszereplését, majd a szerző G-dúr fuvolakoncertjét is meghallgathatjuk a Liszt-díjas karmester szólójával. Az est méltó lezárásaként Mendelssohn 95. zsoltárja csendül fel, amelyben az együttes a kaposvári Vikár Béla Vegyeskart hívja segítségül.

mikor: 19.00; hol: Kaposvár, Szivárvány Kultúrpalota; mennyi: 4400 Ft; további információ

április 27.

Toronyzenétől a jazzig

A Zuglói Filharmónia kétrészes hangversenyen többféle zenekari felállás és igen változatos műsor szólal meg: a szimfonikus zenekar blokkja után a tagságból alakult rézfúvós együttes, a „Rézangyalok” foglalja el a színpadot.

mikor: 19.30; hol: Vigadó; mennyi: 1800-3800 Ft; további információ

április 28.

Bacsó Kristóf TRIAD

Immár negyedik éve Bacsó legfontosabb saját zenekara a TRIAD, mely megalakulása óta jelentős pozícióra tett szert úgy a magyar jazz színtéren, mint külföldön, melyet hazai és számos európai országban adott nagy sikerű koncertjeik is bizonyítanak. Bacsó régi társa Tzumo Árpád, akinek elsődleges hangszere a zongora, azonban nagy erdeteiséggel nyúl a Fender zongorához és más elektronikus hangszínekhez is. A zenekar legfiatalabb tagja a dobos Juhász Márton, aki szinte minden stílusban otthon érzi magát. A TRIAD zenéje egyszerre merít a  jelenből és a közép-kelet európai zenei tradíciókból. A gondosan kimunkált részek mellett fontos szerepet kapnak a közös improvizációk, illetve a nem megszokott utak keresése.

A jazznap.hu néven Budapesten és az országban, valamint a határon túl létrejött szakmai és önzetlen összefogás lényege, ami idén is legalább 15 koncertet/rendezvényt kínál. A magyar rendezvénysorozat speciális célja tehát, hogy magát a műfajt szeretné tovább népszerűsíteni.

mikor: 20.00; hol: Opus Jazz Club; mennyi: ingyenes; további információ

április 29.

Puskás Levente és Váradi Judit koncertje

Szaxofon és zongora szólaltatja meg Lajtha László, Hollós Máté, Ott Tezső, Tűzkő Csaba és Kovács Zoltán műveit.

mikor: 18.00; hol: FUGA; mennyi: 1000 / 1500 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!