Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Koncertek kánikula idejére

Koncertek kánikula idejére

A tomboló nyár elől – kortól függetlenül – hova menekül az ember? Evidens választás lehet árnyas fák tövébe leheveredni, vagy a vízpartot választani a hűsöléshez. És össze lehet kötni a kellemeset a még kellemesebbel, a zenehallgatással. 

Szigetelni muszáj!

- hirdetés -

A héten tart még a Sziget Fesztivál, ahol a számunkra legkedvesebb helyszínt, a Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpad koncertjeit ajánljuk. A helyszín már önmagában is klasszikus a Szigeten és több ezer fiatalnak adta meg a lehetőséget, hogy megismerje az elmúlt fél évezred zenéjének színe-javát. Az előítéleteket félretéve itt mindenki rájön arra, hogy Mozart ugyanúgy cool, mint Sting, Beethoven keményebb bármelyik rockbandánál, és Puccini akár Freddy Mercurynek is írhatott volna számokat.

- hirdetés -

Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpad programjai minden nap 16:00-kor kezdődnek egy-egy különleges kórus fellépésével.

Hazai és külföldi kórusok hangja tölti be az ide Sziget Fesztivált

Miután az első években az Opera Sziget-műsora az elkövetkező évadok slágereiből szemezgetett, majd tavaly a hármas jubileum alkalmából – 25 éves volt a Sziget, 15 éves a kulturális zóna és 5. éve volt jelen az Opera – egy „best of” gálát állítottak össze a dalszínház művészei, idén az alkotók új koncepcióra fűzik fel műsorukat.

Vadonatúj műsorral jelentkezik az Opera a Sziget Fesztiválon

És persze várjuk a jazzrajongókat is.

Hallgass minden éjjel jazzt a Sziget Fesztivál Magyar Zene Háza helyszínén!

Nyár. Orgona. Pont.

Az OrgonaPont egy nem mindennapi koncertsorozat: a hangszerek királynője ezúttal nem megközelíthetetlen méltóságát árasztja, hanem a nyárhoz illően sokoldalúságát, helyenként könnyedségét, de minden esetben különleges hangulatát mutatja meg. A jövő héten tíz városban kerül sor a koncertekre Hódmezővásárhelytől Balatonlelléig, Pécstől Miskolcig, Győrtől Kazincbarcikáig szerte az országban. Az orgonaművészek mellett általában vendéget is hallhatnak a résztvevők, köztük Sebestyén Mártát, ami magyar népdalok és egyházi népénekek csodás muzsikájával és Szamosi Szabolcs orgonaművész sokszínű improvizációival több városban is elvarázsolja majd a közönséget. Részletes információ az eseménysorozatról itt található.

Az Angster orgonával rendelkező pécsi bazilikában is lesz koncert, a dóm orgonistája pedig Tihanyban lép fel.

Ahol az Angster orgonák készültek

Benne lehetsz a tévében!

Az élet legjobb dolgai ingyenesek, állította Oscar Wilde. Ha az ingyen legjobbsághoz még minőségi legjobbság is társul – na, az a koktélcseresznye a habon. (Hogy a képzavar műfaját is idecitáljuk.) A Kozma Orsi Quartet, a Barabás Lőrinc Quartet, Heincz Gábor Biga, és a Borbély Műhely műfajuk legjobbjai. Aki van olyan szerencsés, hogy ráér napközben vagy kora délután, semmiképpen ne hagyja ki a lehetőséget, hogy meghallgassa őket, magát pedig viszontlássa a tévében! Az Akusztik ingyenes tévéfelvételei az A38-on lesznek, ingyenesek, de regisztrációkötelesek.

Vágjunk rá a zongorára!

A Parno Graszt 1987 óta működik, Paszabról származnak, énekelnek és táncolnak. Első, Rávágok az zongorára című lemezük 2002-ben a 7. helyen végzett az Európai Világzenei Ranglistán, 31 év alatt pedig meghódították országot-világot. A zenekar neve azt jelenti, fehér ló, ami a tisztaságot és a szabadságot jelenti. Tökéletes névválasztás nem csupán a szimbólum költőiségét tekintve, hanem pontosan definiálja muzsikájukat is: autentikus cigányzenét játszanak, kötöttségek nélkül, a műfaj adta improvizatív keretek közt. A héten a Budapest Parkban, Velencén és Fonyódon lépnek fel.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.