Papageno Radio
Papagenda Koncertek kánikula idejére

Koncertek kánikula idejére

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A tomboló nyár elől – kortól függetlenül – hova menekül az ember? Evidens választás lehet árnyas fák tövébe leheveredni, vagy a vízpartot választani a hűsöléshez. És össze lehet kötni a kellemeset a még kellemesebbel, a zenehallgatással. 

Szigetelni muszáj!

A héten tart még a Sziget Fesztivál, ahol a számunkra legkedvesebb helyszínt, a Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpad koncertjeit ajánljuk. A helyszín már önmagában is klasszikus a Szigeten és több ezer fiatalnak adta meg a lehetőséget, hogy megismerje az elmúlt fél évezred zenéjének színe-javát. Az előítéleteket félretéve itt mindenki rájön arra, hogy Mozart ugyanúgy cool, mint Sting, Beethoven keményebb bármelyik rockbandánál, és Puccini akár Freddy Mercurynek is írhatott volna számokat.

Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpad programjai minden nap 16:00-kor kezdődnek egy-egy különleges kórus fellépésével.

Hazai és külföldi kórusok hangja tölti be az ide Sziget Fesztivált

Miután az első években az Opera Sziget-műsora az elkövetkező évadok slágereiből szemezgetett, majd tavaly a hármas jubileum alkalmából – 25 éves volt a Sziget, 15 éves a kulturális zóna és 5. éve volt jelen az Opera – egy „best of” gálát állítottak össze a dalszínház művészei, idén az alkotók új koncepcióra fűzik fel műsorukat.

Vadonatúj műsorral jelentkezik az Opera a Sziget Fesztiválon

És persze várjuk a jazzrajongókat is.

Hallgass minden éjjel jazzt a Sziget Fesztivál Magyar Zene Háza helyszínén!

Nyár. Orgona. Pont.

Az OrgonaPont egy nem mindennapi koncertsorozat: a hangszerek királynője ezúttal nem megközelíthetetlen méltóságát árasztja, hanem a nyárhoz illően sokoldalúságát, helyenként könnyedségét, de minden esetben különleges hangulatát mutatja meg. A jövő héten tíz városban kerül sor a koncertekre Hódmezővásárhelytől Balatonlelléig, Pécstől Miskolcig, Győrtől Kazincbarcikáig szerte az országban. Az orgonaművészek mellett általában vendéget is hallhatnak a résztvevők, köztük Sebestyén Mártát, ami magyar népdalok és egyházi népénekek csodás muzsikájával és Szamosi Szabolcs orgonaművész sokszínű improvizációival több városban is elvarázsolja majd a közönséget. Részletes információ az eseménysorozatról itt található.

Az Angster orgonával rendelkező pécsi bazilikában is lesz koncert, a dóm orgonistája pedig Tihanyban lép fel.

Ahol az Angster orgonák készültek

Benne lehetsz a tévében!

Az élet legjobb dolgai ingyenesek, állította Oscar Wilde. Ha az ingyen legjobbsághoz még minőségi legjobbság is társul – na, az a koktélcseresznye a habon. (Hogy a képzavar műfaját is idecitáljuk.) A Kozma Orsi Quartet, a Barabás Lőrinc Quartet, Heincz Gábor Biga, és a Borbély Műhely műfajuk legjobbjai. Aki van olyan szerencsés, hogy ráér napközben vagy kora délután, semmiképpen ne hagyja ki a lehetőséget, hogy meghallgassa őket, magát pedig viszontlássa a tévében! Az Akusztik ingyenes tévéfelvételei az A38-on lesznek, ingyenesek, de regisztrációkötelesek.

Vágjunk rá a zongorára!

A Parno Graszt 1987 óta működik, Paszabról származnak, énekelnek és táncolnak. Első, Rávágok az zongorára című lemezük 2002-ben a 7. helyen végzett az Európai Világzenei Ranglistán, 31 év alatt pedig meghódították országot-világot. A zenekar neve azt jelenti, fehér ló, ami a tisztaságot és a szabadságot jelenti. Tökéletes névválasztás nem csupán a szimbólum költőiségét tekintve, hanem pontosan definiálja muzsikájukat is: autentikus cigányzenét játszanak, kötöttségek nélkül, a műfaj adta improvizatív keretek közt. A héten a Budapest Parkban, Velencén és Fonyódon lépnek fel.

Promóció

Stream és színház

X
X