Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Klasszikusok Kaposváron és a Zemplénben – #Papagenda

Klasszikusok Kaposváron és a Zemplénben – #Papagenda

Ezen a héten vigyázó szemeinket Kaposvárra és a Zemplénre kell vetnünk: két nagy hagyományú, a minőséget előtérbe helyező fesztiválra, amelyeken hazai és magyar sztárok váltják egymást a pódiumon.

Ingyenes koncertek augusztus 12. és 18. között

Az egész nyáron zajló Zenélő Budapest programjait ide kattintva lehet végigböngészni.

A júliustól másfél hónapon át tartó, a Balaton északi partján Balatonalmádi, Keszthely, Balatonfüred, Tihany és több más települést érintő Klassz a pARTon! programjai itt találhatók.

augusztus 12.
21.00 Sárospatak (Zempléni Fesztivál) – Rátonyi Róbert trió feat Csejtei Ákos

augusztus 13.
21.30 Sárospatak (Zempléni Fesztivál) – Organism trió

augusztus 14.
20.00 A38 – Jónás Vera
21.00 Sárospatak (Zempléni Fesztivál) – Hurdy Gang
22.30 BJC – Wednesday Open Jam: Tálas Áron Trio

augusztus 15.
22.00 Sárospatak (Zempléni Fesztivál) – SENGA

augusztus 16.
21.00 Sárospatak (Zempléni Fesztivál) – Szarka Tamás & Ghymes
22.30 BJC – Free BJC Jam Session: Juhász Gábor Trio

augusztus 17.
21.00 Sárospatak (Zempléni Fesztivál) – Márkus Tibor és az Equinox
22.30 BJC – Free BJC Jam Session: Balázs József Trio

augusztus 18.
21.00 Sárospatak (Zempléni Fesztivál) – Varga Bendegúz Quintet

Karosi Júlia: Egy csipetnyi Broadway

- hirdetés -

„Egyik legkedvesebb zeneszerzőm, George Gershwin dalai régóta meghatározóak számomra, hiszen rajtuk keresztül kezdtem jazz zenével foglalkozni. Gershwin világa hidat képez a klasszikus zene és a jazz között, s ebben a világban rendkívül otthonosan érzem magam” – vallja Karosi Júlia énekesnő, aki Várhatok még címmel állította össze Gershwin-estjét. Az ősbemutató a Zeneakadémián volt, itt készült az élő lemezfelvétel is, a premiert pedig nagy sikerű koncertek követték szerte az országban.  A Zenés Állatkerti Esték sorozatában felcsendülő műsor a 2018 szeptemberében megjelent, Gramofon-jelölést kapott Love is Here to Stay című lemez anyagából szemezget majd. A legismertebb Gershwin-dallamok mellett helyet kaptak kevésbé ismert, de annál izgalmasabb kompozíciók is, illetve még magyar szöveggel fölcsendülő dalt is hallhatunk. Így akik jól ismerik az eredeti Gershwin-dalokat, azok számára is tartogat bőven meglepetést az album és az augusztus 14-i nyáresti koncert.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Gershwin-albumot készített Karosi Júlia

Quartetto Speranza

Egy igazán különleges atmoszférájú és akusztikájú koncerthelyszínen, a Kiscelli Múzeumban lép fel augusztus 15-én a G. Horváth László és Szabó Tamás (hegedű), Fajd Gergő (brácsa), Háry Péter (cselló) alkotta vonósnégyes. Műsorukon Joseph Haydn G-dúr kvartettje, Wolfgang Amadeus Mozart G-Dúr kvartettje és Claude Debussy g-moll vonósnégyese szerepel.

Gáspár Károly Trió: Salvation

Gáspár Károly zongorista a hazai jazz élet egyik meghatározó szereplője. Triójával friss és előremutató, romantikus és esztetizáló zenét játszanak, mely ugyanakkor tiszteletben tartja a jazz mainstream gyökereit is. 2017-ben megjelent The Outsidercímű, Fonogram-díjra jelölt albuma után idén márciusban új lemezzel jelentkezett. A Salvation címet viselő korong a Tom-Tom Records gondozásában jelent meg, rajta Gáspár Károly kompozíciói mellett a zseniális bőgős, Charlie Haden néhány szerzeményének átiratával. A trió elsősorban a Salvation anyagát mutatja be augusztus 16-án az Opus Jazz Club színpadán, de természetesen a korábbi album néhány dala is felcsendül a koncerten.

Zempléni Fesztivál

Augusztus 9. és 18. között nyár, várak, templomok, pincék, irodalom és zene várja az érdeklődőket a Zemplénben. A nyitónapon a Budafoki Dohnányi Zenekar ad hangversenyt, a jazzsorozatban a hazai kiválóságok mellett az idei Jazz Showcase-ről is érkeznek formációk. Lesz filmzene, játszik az Új Binder Quartet, hallhatjuk Bábel Klára hárfaművészt, a Rákóczi Emlékév keretében pedig Kassán lép fel a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

Ide kapcsolódik:
Íme a 28. Zempléni Fesztivál részletes programja

Kaposfest 

Az augusztus 13. és 19. között megrendezésre kerülő, idén tízéves fesztivál művészeti vezetői, Várdai István és Baráti Kristóf olyan programot állítottak össze, amely a korábbi évek kiemelkedő élményeit és friss előadásokat elegyít. A 14 koncert fellépői között találjuk Alekszej Vologyint, Julien Quentint, Lars Anders Tomtert, Juan Pablo Joffret, Mirijam Schrödert és Camille Thomast. Lesznek mesterkurzusok, sőt, még gasztronómiai bemutató is.

Ide kapcsolódik:
Íme, a 10. jubileumi Kaposfest programja

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.