Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Zenét az ünnepekhez!

Zenét az ünnepekhez!

A MÁV Szimfonikus Zenekar a téli ünnepek alatt sem hagyja magas színvonalú komolyzenei programok nélkül a közönségét – adventtől farsangig számos koncerttel járnak az együttesre kíváncsi nagyérdemű kedvében. Az egyes hangversenyek mellett azonban több olyan koncertsorozat is indul ebben az időszakban, amelyek kiváló ajándékul is szolgálhatnak bérlet formájában.

Négy koncertet tartalmazó Szőke Tibor-Mesterbérlet ebben az évadban is különleges koncertekkel vár mindenkit a Művészetek Palotájában. 

Igazi csemegének ígérkezik a 2018. február 2-i nyitókoncert, amelyen Kesselyák Gergely vezényletével, és a New York-i Metropolitan Operaházból hazatérő Molnár Levente és neves énekes vendégei: Kele Brigitta, Mester Viktória és Németi Gergely közreműködésével szólalnak meg az operairodalom gyöngyszemei.

- hirdetés -

2018. március 8-án két kiemelkedő fiatal magyar tehetség zenél együtt: Baráti Kristóf és Várdai István adják elő Rózsa Miklós Sinfonia Concertante hegedűre és gordonkára írott művét. A koncertet Csaba Péter, a Zenekar vezető karmestere és művészeti vezetője vezényli, aki ebben az évben két magas rangú elismerést is kapott: januárban a Francia Köztársaság Becsületrendjével, októberben pedig a Finn Fehér Rózsa Lovagrend érdemrendjével tüntették ki.

A 2018. április 26-i koncerten két Gounod-mű is felcsendül a zeneszerző százéves jubileumának tiszteletére. Mindkét mű, a Concerto, valamint a Suite Concertante is magyarországi bemutató lesz, amelyben Roberto Prosseda fogja megszólaltatni a különleges pedálzongorát, amelyet szintén először láthat-hallhat a magyar közönség. Az est karmestere Günter Neuhold lesz, aki újra Budapesten vezényel.

A bérletsorozat záró előadásán, 2018. május 17-én pedig Takács-Nagy Gábor vezényletével és a Nemzeti Énekkar közreműködésével Haydn Évszakok című oratóriuma lesz hallható.

Ebben az évadban is folytatódik a MÁV Szimfonikusok kamarazenei sorozata a Festetics-palota Tükörtermében.

A kamarazenélés – még ha karmester vezényli is a zenekart – egészen más feladat, mint szimfonikus műveket játszani. Több figyelmet, koncentrációt illetve alkalmazkodó képességet kíván, ami a muzsikusokat még jobb teljesítményre sarkallja.

Január 26-án Mozart, Kodály és Strauss darabjait hallhatja a közönség az európai hírű Lencsés Lajos oboaművész közreműködésével, majd február 23-án egy igazi kuriózummal szolgál a zenekar és Koppándi Jenő hegedűművész: Nyolc évszak címen elhangzik egymás után A négy évszak Vivalditól, majd a Négy évszak Buenos Airesben című darab az argetin tangó talán legnagyobb mesterétől, Astor Piazzollától. Április 6-án Corelli F-dúr Concerto Grossója és Mozart g-moll szimfóniája mellett Albrechtsberger B-dúr harsonaversenye szólal meg Pálfy András szólójátékával, végül június 15-én Bach, Stamitz és Haydn darabjait játssza a zenekar Takács-Nagy Gábor vezényletével.

A koncertsorozatra még kaphatók bérletek, amelyek ide kattintva vásárolhatók meg.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X