Papageno Radio
Inaktív Inaktív Játék Budapestre hozza önálló estjét John Malkovich - Játék

Budapestre hozza önálló estjét John Malkovich – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ismét Budapestre érkezik John Malkovich: május 23-án Report on the Blind című felolvasóestjén győződhet meg a Budapesti Kongresszusi Központ közönsége kivételes színészi erejéről. Legyen ott az előadáson partnerével!

A különleges előadás az argentin író, Ernesto Sabato On Heroes and Tombs című regényének egyik fejezetére épül, melyet Alfred Schnittke késő huszadik századi orosz zeneszerző Concerto for Piano and Strings (Concerto zongorára és vonószenekarra) című alkotása egészít ki.

Sabato művének központjában Fernando Vidal karaktere áll, akinek sajátos nézőpontja szerint a vakság irányítja a világot. John Malkovich előadásában megismerjük elmélkedéseit Isten létezéséről és a „Vak szekta” erejéről. Sabato regénye mellé John Malkovich maga választotta ki az aláfestésül szolgáló zenei anyagot, mely disszonáns harmóniáival és éles kinyilvánításaival tökéletesen illeszkedik a felolvasott szöveghez.

Malkovich mellett a színpadon üdvözölhetjük Anastasya Terenkova zongoraművészt és az Óbudai Danubia Zenekart is: az est első felében a Óbudai Danubia Zenekar önálló koncertjét hallhatjuk (közreműködik: Ino Mirkovic – hegedű, Bodor János – hegedű, Anastasya Terenkova – zongora; vezényel: Dirk Brossé), műsoruk méltó felvezetése lesz Malkovich előadásának.

A Report on the Blind 2016 óta óriási sikerrel, teltházak előtt fut a világ különböző nagyvárosaiban. Az előadás jelentőségét jelzi, hogy a Forbes magazin 2016-ban a világ 10 legizgalmasabb művészeti projektje közé válogatta be. A hazai közönség május 23-án találkozhat vele a Budapest Kongresszusi Központban. Az előadásra jegyek itt vásárolhatók.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével a május 23-i előadáson! (Egy szerencsés megfejtőnk lehet ott partnerével a különleges felolvasóesten.)

Kérdésünk: Kinek a regényéből olvas fel részleteket John Malkovich Report on the blind című estjén?

a) Pascual Rodríguez

b) Ernesto Sabato

c) Végh Antal

 A válaszokat április 3. éjfélig, a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk.

Promóció

Stream és színház

X
X