Papageno Radio
Inaktív Inaktív Játék Éljen soká Regina! - Játék

Éljen soká Regina! – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Éljen soká Regina! egy autoetnografikus dokumentumszínházi előadás, amely egy hosszabb művészetpedagógiai, közösségi színházi, részvételi kutatási folyamat egyik fontos eredménye. Nézze meg a különleges produkciót partnerével!

18 és 60 év közötti nők. A Borsod megyei falu, Szomolya közmunkás brigádjának tagjai. Egymás közelebbi és távolabbi rokonai. Nyolc roma nő, akik semmit nem kaptak ingyen az élettől. A helyi rossz minőségű iskolákból illetve azok speciális tagozatairól hamar kipotyogtak. Fiatalon felnőtté váltak, és azóta keményen megküzdenek a mindennapokkal, hogy felnevelhessék a gyerekeiket.

Az előadás a (roma) nők és az ellátórendszer találkozásainak személyes tapasztalatait dolgozza fel. A nyolc szomolyai szereplő saját történetén keresztül a színdarab azt a kérdést feszegeti, hogy mit jelent az anyaság ma Magyarországon a vidéki kistelelpüléseken, nehéz anyagi körülmények között élő cigány nők számára. Ezek az előadások egy féléves turné utolsó állomásai, amelynek során vidéki települések helyi közösségeihez jutott el a színházi program.

Az április 30-i előadás után közönségtalálkozó lesz az alkotókkal, 17 órától pedig megtekinthető a Trafóklubban a SzívHangok, a falusi roma nők gyermekvállalásról szóló történeteit bemutató film.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és nézze meg partnerével az április 30-i előadást! (Egy szerencsés megfejtőnk lehet ott partnerével a Trafóban.)

Kérdésünk: Melyik faluból származik az a nyolc roma nő, akinek megismerhetjük a történetét az Éljen soká Regina! című darabban?

a) Izsófalva

b) Szomolya

c) Ormosbánya

 A válaszokat április 22. éjfélig, a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk.

Promóció

X
X