Papageno Radio
Promóció Világsztárok és ősbemutató a 20. Jubileumi Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon

Világsztárok és ősbemutató a 20. Jubileumi Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon

Immár hagyomány, hogy minden év októberében világhírű hárfások látogatnak el Gödöllőre az MVM Koncertek keretében. Október 5. és 14. között már 20. alkalommal kerül megrendezésre a Királyi Kastélyban a Nemzetközi Hárfafesztivál. A gyönyörűen felújított Lovarda és a Díszterem ismét méltó helyszíne lesz a rangos hangversenyeknek. A gálakoncertet a korábbi jubileumi fesztiválokhoz hasonlóan ismét a Zeneakadémia Nagytermében rendezik meg.

A fesztivált Vigh Andrea Prima- és Liszt-díjas hárfaművésznő nyitja meg október 5-én este a gödöllői kastély Dísztermében. A koncerten a Junior Prima-díjas Razvaljajeva Anasztázia közreműködésével kéthárfás művek is elhangzanak.

A fesztiválon ismét lesz hárfakiállítás, ahol az érdeklődő felnőttek és gyerekek megismerkedhetnek Anne-Marie és Gérard David (Svájc), valamint a Salvi, a Lyon&Healy és a Camac hárfagyárak csodálatos hangszereivel, melyeket a hangversenyek előtt és után meg is szólaltathatnak a koncertekre látogatók.

Vigh Andrea – Fotó: Posztós János

A Debussy évforduló alkalmából a nagyon népszerű Kis szvitet is műsorra tűzik. A hét további koncertjein a Camac művészei lépnek fel: október 6-án este Ben Creighton Griffiths jazz-hárfaestje, október 7-én pedig Isabelle Moretti nagy érdeklődéssel várt francia-spanyol estje lesz hallható. Mindkét nap és október 13-án egyaránt ingyenesen látogatható koncerteket is találunk a bőséges programkínálatban: Vigh Andrea és Gulyás Csilla gyerekeknek szóló koncertjei – A hárfa sokszínűsége – mellett fiatal tehetségek és hárfaegyüttesek is bemutatkoznak, valamint ekkor rendezik meg a Kezdő Hárfások Tücsökfesztiválja című programot is.

Az ingyenes programok regisztrációhoz kötöttek, melyet a következő e-mail címre várnak a szervezők: [email protected]

A koncertek sorát október 12-én a fiatal, de már a világ legjelentősebb pódiumain koncertező Szása Boldacsev virtuóz és rendkívül izgalmas estje nyitja, hiszen többek között Bach, Beethoven, Chopin és Stravinsky művei mellett hallhatjuk Freddie Mercury, a Red Hot Chilli Peppers és Piazzolla egy-egy darabját is. Október 13-án folytatódnak az ingyenesen látogatható koncertek, majd este Jana Boušková estjére kerül sor, ahol Smetana nagyon népszerű Hazám ciklusából is elhangzik több tétel, részben a művész saját áiratában.

A fesztivál záróakkordjaként a Zeneakadémia Nagytermébe költözik a fesztivál, ahol Jana Boušková, Szása Boldacsev, Vigh Andrea és a Budapesti Vonósok előadásában három hárfaversenyt és egy-egy szólóhárfadarabot is meghallgathat a koncertre látogató közönség.

Ezen a hangversenyen hangzik el először Fekete Gyula hárfaversenye, melyet a zeneszerző erre az alkalomra írt Vigh Andreának ajánlva,

így ősbemutatóval zárul majd a 20. Jubileumi Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál.

A jegyek megvásárolhatók a kastély jegypénztárában, telefonon keresztül a +3628410124 telefonszámon, a Zeneakadémia jegypénztárában Budapesten, interneten, valamint megrendelhetők a [email protected] e-mail címen is.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!