Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Finn kortárs darabbal zárja az évadot a Karinthy

Finn kortárs darabbal zárja az évadot a Karinthy

A Karinthy színház 2018/2019-es szezonja a nőkről szól, a teátrum 37. évadjának utolsó bemutatója három színésznő jutalomjátéka.

- hirdetés -

Mika Myllyaho, az egyik legsikeresebb mai finn drámaíró és rendező világszerte nagy sikerrel játszott darabja a Káosz. A történet egy 30-asokból álló baráti társaság tagjairól szól – Sofia, tanár; Emmi, újságíró, Júlia, terapeuta – akik időről-időre kávéházakban találkoznak azért, hogy megosszák egymással életük legfontosabb eseményeit és a bajban támogassák egymást.

- hirdetés -

Botos Éva, Szávai Viktória és Bozó Andrea – forrás: Karinthy Színház

Amikor a világ gondjai túlzottan rájuk nehezednek, leülnek egy-egy csésze kávé mellé és megpróbálnak rájönni, hogy mi az oka és következménye krízisüknek. Myllyaho drámája három nőről szól, akiket nemcsak kávézókban, hanem utcákon, iskolában, hajókiránduláson és egy orvosi váróban is látunk, valamint egy rendőrségi fogdában, ahova részegen zárják be őket egy átmulatott éjszaka után.

Az előadást Horgas Ádám rendezte, a különleges látvány Horgas Péter munkája, a jelmezeket Bujdosó Nóra tervezte. A darab külön érdekessége, hogy valamennyi figuráját a három főszereplő nő, Botos Éva, Szávai Viktória és Bozó Andrea, alakítja. A darab több különféle helyszínen játszódik mintegy fél év leforgása alatt.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.