Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Interaktív előadássorozat Bernáth Éva énekművésszel

Interaktív előadássorozat Bernáth Éva énekművésszel

Bernáth Éva énekművész, a Magyar Állami Operaház fiatal magánénekese interaktív előadássorozatot tartott augusztus 17-19. között a mohácsi Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskolában.

- hirdetés -

A fiatal művész naponta tematikusan foglalkozott a zenei táborban lévő mohácsi gyermekekkel, köztük egykori énektanárnője, Verőci Alexandra kórusával, miközben Kocsár Miklós Két karodban című dalát is betanította nekik – melyről egy rövid videó is készült –, hogy végül egészen az Erkel-operák énektechnikai kérdéseiig jussanak el.

- hirdetés -

Bernáth Éva számára az interaktivitás és a fiatal tehetségek felkarolása nem ismeretlen, hiszen tette ezt már korábban is, amikor a Magyar Állami Operaház erdélyi turnéjának keretében látogatott el a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz, ahol szintén közös éneklésre hívta az árva gyermekeket.

Ahogy akkor, a mostani előadássorozat utolsó alkalmán is találkozott két olyan növendékkel is, akik a klasszikus előadóművészi pályára készülnek. Mivel egy operaénekesi pályán kiemelten fontosnak tartja a tanár személyét, így a háromnapos koncertanyagot is úgy állította össze, hogy ezekről a témakörről is tudjon beszélni a hallgatóságnak.

A mohácsi Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola növendékei

Az előadásokon Gilda, Madame Herz, Gara Mária és Melinda áriáin, valamint a dalirodalom válogatott műveinek előadásán túlmenően szó esett tanulmányokról, kudarcokról, újrakezdésekről, felkészülési időszakokról, megmérettetésekről, fájdalmas és örömteli pillanatokról, tabuknak számító tényekről és olyan énektechnikai praktikákról is, melyeket mestereitől tanulhatott, és amelyeket saját magán kísérletezhetett ki.

Bernáth Éva előadása

Bernáth Éva 2016 óta tudhatja mentorának Wiedemann Bernadettet, akinek javaslatára bátran mer tudásanyagot begyűjteni a nagyvilágban, ennek megfelelően 2019 óta Marcelo Álverez is segíti őt.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.