Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció A zeneirodalom legnagyobb műveivel turnézik Boros Misi

A zeneirodalom legnagyobb műveivel turnézik Boros Misi

Boros Misit a „zongora hercegének” is nevezik, hisz fiatal kora ellenére meghódította már a világ számos koncertszínpadát. A Filharmónia Magyarország és a Virtuózok szervezésében első országos önálló turnéjára indult idén tavasszal a 17 éves tehetség. Ősszel pedig folytatódik a turné. Az ifjú zongoraművész a vírushelyzet miatt kialakult bezártság alatt sem tétlenkedett. Fejlesztette a repertoárját, négy különböző műsorral tér vissza a színpadra és alig várja, hogy újra találkozzon a közönséggel.

- hirdetés -

– Tavasszal indult a turné, melynek első állomásai többek között Ajka, Martfű, Kaposvár és Szeged volt. Hogy sikerültek a koncertek?

- hirdetés -

– Ajkán és Martfűn még nem jártam korábban, nagy élmény volt mindkét koncert, az új helyszínek. Szegeden volt alkalmam többször fellépni, de ez volt az első szóló előadás. Különleges hangulatú hangversenyek voltak. Felemelő volt a fellépés után találkozni a hallgatósággal, remélem erre a turné további állomásain is lesz lehetőségem.

– Utána jött a pandémia időszaka. Hogyan telt a kényszerpihenő?

– Nagyon hiányzott a fellépés. Sokat gyakoroltam, úgy érzem, sikerült kihasználnom a felszabadult időt. Szokatlan érzés volt, hogy egyik hétről a másikra történt minden. Nem koncertre kellett készülnöm, hanem hosszabb távú repertoár-fejlesztésben gondolkodhattam. Olyan műveket tanultam meg többek között, mint Liszt h-moll szonátája, Chopin b-moll szonátája vagy Schmumann Carnavalja.

Boros Misi – fotó: Lékó Tamás

– November 9-én folytatódik a turné. Többek között Győrben, Debrecenben, Szombathelyen Egerben, Nyíregyházán, Szekszárdon, Tatabányán, Székesfehérváron, Kecskeméten, Miskolcon, Békéscsabán, valamint Pécsett hallhatja a közönség az előadást.

– Igen, korábban volt alkalmam szinte valamennyi városban fellépni, de a megszokott tér ellenére nagy izgalommal várom az önálló koncerteket és a turné folytatását. Köszönöm a lehetőséget a Filharmónia Magyarországnak és Szamosi Szabolcs igazgató úrnak külön is, hogy tizenhét évesen tizenhét magyar városban koncertezhetem egy önálló turné keretében.

A műsort tudatosan, jól átgondolva szoktátok összeállítani Bogányi Gergely, zongoraművész-mentorod segítségével. Milyen műsorral készülsz az őszi koncertekre?

– Négy különböző koncertműsorral készülök, alig várom már, hogy előadhassam a zeneirodalom legnagyobb művei közé tartozó alkotásokat Magyarország gyönyörű városaiban.

A turné állomásai:

 

november 9. hétfő – Győr

november 16. hétfő – Miskolc

november 17. kedd- Nyíregyháza

november 23. hétfő – Eger

november 29. vasárnap – Szekszárd

december 2. szerda – Pécs

december 15. kedd – Békéscsaba

december 16. szerda – Kecskemét

február 1. hétfő – Székesfehérvár

 

A turné állomásairól, a jegyvásárlásról, Boros Misi koncertjeiről további információt találnak a Filharmónia Magyarország oldalán.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X