Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Pécs és Szombathely frissen kinevezett igazgatóival folytatódik a Csináljunk színházat!

Pécs és Szombathely frissen kinevezett igazgatóival folytatódik a Csináljunk színházat!

Március 1-jén frissen kinevezett színházigazgatók lesznek Csizmadia Tibor következő vendégei.

- hirdetés -

A Pécsi Nemzeti Színház és a szombathelyi Weöres Sándor Színház vezetésére az elmúlt év végén írtak ki pályázatot. Lipics Zsolt, illetve Szabó Tibor is belülről, a társulat színművész tagjaként adta be pályázatát.

- hirdetés -

Hogyan készült a pályázat? Mi ambicionálta őket? Könnyebb vagy nehezebb belülről pályázni egy színház vezetésére? Hogyan állították össze a csapatukat? Mit őriznek meg az eddigi eredményekből, és milyen újdonságokkal készülnek? Változik-e a társulat és a műsorpolitika? Elolvasták-e versenytársaik nyilvánosságra hozott pályázatát, és abból merítenek-e további ötleteket? Milyen a pécsi és a szombathelyi közönség? Mit gondol a két város vezetése a színház szerepéről, helyéről, és milyen elvárásokat támasztanak az intézménnyel szemben?

Lipics Zsolt Jászai-díjas színművész 1988-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Kazimir Károly osztályában. Egy évet töltött a Szegedi Nemzeti Színházban, majd és a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja volt, 1998-tól a Pécsi Nemzeti Színház művésze.

Szabó Tibor Jászai-díjas színművész a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban kezdte a pályát, majd 1996-tól több mint egy évtizedig volt az intézményben igazgató, művészeti aligazgató. Eközben a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház több előadásában is közreműködött. Az alapítás, 2008 óta tagja a szombathelyi Weöres Sándor Színháznak.

Az NKA által támogatott beszélgetés, amelyet a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel Zoomon szervezünk, a Jó kérdés Facebook-oldalán követhető március 1-jén 17 órától.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.