Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Tárgyanimációs kisfilmeket vár a Trafó alkotópályázata

Tárgyanimációs kisfilmeket vár a Trafó alkotópályázata

A Trafó Kortárs Művészetek Háza színházi nevelési műhelye, a Gondolat Generátor elindította a Mindenkiház elnevezésű online közösségi terét, melyet a civilekből álló #mindenkitörténet csoporttal hozott létre. A látogatók maguk is hozzájárulhatnak a ház bővítéséhez: gondolataik, történeteik, fotók feltöltésével. Közben az otthon és a személyes tárgyak témakörében Living Space / Élő-tér címmel tárgyanimációs kisfilmeket vár a Trafó alkotópályázata.

- hirdetés -

A #mindenkitörténet a Trafó Gondolat Generátor edukációs műhelyének civilekből álló színházi alkotócsoportja, melynek tagjai először 2018-ban találkoztak, hogy saját húszéves kori történeteikből létrehozzanak egy előadást a Trafó 20. születésnapjára. A csoport együtt maradt, hogy a különböző művészeti formákkal kísérletezve az együttgondolkodás és -alkotás örömét megossza a szélesebb közönséggel.

A mostani pandémiás helyzetben a munka online folyik, ennek eredményeként született meg a #mindenkiház interaktív közösségi alkotófelület.
- hirdetés -

A részvevők a saját otthoni tereiket álmodták bele, mindannyiunk számára ismerős helyiségeket, melyekből minden héten egy újabbat tesznek elérhetővé. Személyes élményeket hallhatunk a szobákban, amihez feladat is tartozik, így saját alkotások feltöltésével mi is hozzájárulhatunk a ház építéséhez, részévé válva a közösségnek. A mindenkihaz.net oldalon elérhető online tér szobái és az ott található tárgyak különféle aktivitási lehetőségeket rejtenek.

Ide kapcsolódik:
Világhazafiak és slam poetry bajnokok a Trafó márciusi programjában

Az otthoni terekre és tárgyakra fókuszál a Gondolat Generátor által kiírt Living Space / Élő-tér: ezzel a címmel tárgyanimációs kisfilmeket vár a Trafó alkotópályázata. A pályaműveket a [email protected] címre, 2021. március 26-ig kell elküldeni. Kortól, nemtől és előképzettségtől függetlenül bárki pályázhat, egyénileg vagy csoportosan készített, max. 2 perces videóval.

A pályaműveket szakmai zsűri értékeli, amelynek tagjai Ágh Márton látvány-, díszlet- és jelmeztervező, Kálmán Eszter jelmez- és díszlettervező, valamint Teszárek Csaba bábszínész. A nyertes pályaművek a Trafó online előadásai előtt kerülnek bemutatásra, valamint megjelennek a Ház különböző csatornáin. A nyertes alkotók trafós jegyekkel gazdagodnak, az első három helyezett pedig  további élményeket kap a Trafótól. Az eredményhirdetésre 2021. április 16-án 18 órától kerül sor online.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!