Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Upor László: „Rossz értelemben vett nemzeti oktatás lehet az egyetemen”

Upor László: „Rossz értelemben vett nemzeti oktatás lehet az egyetemen”

Upor László, a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt megbízott rektora a Klubrádiónak adott interjújában beszélt az SZFE-ről és a Freeszfe egyesületről.

- hirdetés -

Upor László szerint ha valóban abba az irányba halad az egyetem, amit az újonnan „bevásárolt” oktatók névsorának egy része sugall, akkor az SZFE-n rossz értelemben vett nemzeti oktatás lesz. Úgy véli, mindent meg kell tanítani, ami a nemzet irodalmából, színházából, filmjéből értékes, de az baj, ha kijelölnek irányokat, és meghatározzák, hogy mi számít nemzetinek.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Lemond új épületéről a Freeszfe Egyesület

Upor László arról is beszélt, hogy a Freeszfe egyesület új helyet keres, miután a Molnár Antal Zeneiskola javára lemondtak a Damjanich utcai épületről. „Lakáskeresésben vagyunk, jönnek a telefonok, felajánlások arra, hogy hol lehetne egy vagy akár több helyen folytatni.” Senkinek a jóindulatát nem akarják kihasználni, de nem is akarnak álszerényen úgy tenni, mintha nem jönne jól minden segítség. Ha kapnak támogatásokat, azokat sem személyi kiadásokra költik elsősorban. Nem lesz könnyű, de a közösség nevében is mondhatja, hogy tele vannak bizakodással.

Az interjú teljes terjedelmében itt érhető el.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.