Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Közvetítés – Exkluzív koncert Balázs János otthonából

Közvetítés – Exkluzív koncert Balázs János otthonából

Február 27-én este 19 órakor Balázs János és Vigh Andrea ad online hangversenyt az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat új kezdeményezéseként.

Új lemezzel jelentkezik Balázs János

- hirdetés -

„A tavasz végén a Naxos gondozásában megjelenő lemezem koncepciója azt a romantikus hagyományt tükrözi, amikor a zongoristák és zeneszerzők improvizáltak és átiratokat készítettek ismert operákból és dalokból. A lemezen bemutatom azt a 200 éves tradíciót, melyben az előadóművész az alkotóművész társává válik. Ezzel a lemezzel szeretném felhívni a figyelmet eme műfaj létjogosultságára a klasszikus zenében és szeretnék tisztelegni a 100 éve született Cziffra György emléke előtt” – mondja a zongoraművész.

Döntsd el te, mi legyen a koncert műsora!

- hirdetés -

Az online hangversenyen Balázs János új lemezének anyaga szólal meg a közönség válogatásában. A lemez anyagából mindenki választhat egy művet ide kattintva, melyek közül a legtöbb szavazatot kapott darabok fognak elhangzani est műsorán. A koncert még színesebb lesz Vigh Andrea közreműködésével, aki a hárfairodalom legszebb darabjaiból ad rövid ízelítőt. Az exkluzív koncerten betekintést kapunk a művészek ünnepnapjai mellett a hétköznapok világába is.

Az MVM elmaradt koncertjei

Az elmaradt koncertek kárpótlásaként a bérletesek és a jegyvásárlók díjmentesen nézhetik meg és hallgathatják meg a koncertet az alábbi linken található kérdőív kitöltésével. Az MVM ily módon is kísérletet tesz elmaradt koncertjeink részleges ellentételezésére. Az ingyenes csatlakozást biztosító kérdőív kitöltésének határideje február 25. (csütörtök) 23 óra, így még lesz elég idő az információs csomag elküldéséhez.

A lemez műsora:

  • Bach–Busoni: Prelude & Fugue in D major, BWV 532,
  • Wagner–Liszt: Isolda szerelmi halála, Schumann–Liszt: Widmung,
  • Liszt–Balázs: 6. magyar rapszódia, Saint-Saens–Balázs: A hattyú,
  • Rachmaninov–Balázs: Vocalise, Puccini–Balázs: Lauretta áriája,
  • Mendelssohn–Liszt: Szentivánéji álom, Brahms–Cziffra–Balázs: 5. és 6. magyar tánc,
  • Ponce–Balázs: Estrellita, J. Strauss–Balázs: Reminiscences paraphrase

További információk ide kattintva.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.