Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Adventi kalendárium Adventi kalendárium - 24+1. ablak: Ezt hallgatjuk mi

Adventi kalendárium – 24+1. ablak: Ezt hallgatjuk mi

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Hivatalosan nincs több ablak az adventi naptáron, de ha a készülődéshez bennünket választottak, töltsék velünk az estét is! Ünnepi zenék – szerkesztőségi ajánlással.

Kezdjük egy teljes albummal és orgonamuzsikával.

- hirdetés -

Wes Anderson karácsonyi reklámfilmjében is felhasználta ezt az 1941-es dalt.

Solvejg dala nem par excellence karácsony esti zene, de nem véletlen, hogy az adventi kalendáriumban is ott volt a helye.

Nem csak a Stille Nachtot lehet karácsonykor énekelni! A Reformáció 500 évében mutatjuk, hogy a reformátusok is tudnak ugyanolyan szépet, ha nem még szebbet, és magyarul tudjuk énekelni. A 326. dicséret a Református énekeskönyvből – “Dicsőség mennyben az Istennek, békesség Földön az embernek” – nemcsak Istent élteti, hanem minket embereket is. Eszméletlen hatása van egy ilyen éneket elénekelni pár száz emberrel a hideg ceglédi református nagytemplomban karácsony este, vagy másnapján este, orgonakísérettel. Az ember kiengedheti akármilyen csöppnyi kis hangját és úgy érezheti, tökéletesen boldog. Más pedig nem is kell a karácsonyhoz.

Végül pedig egy idei, friss, ropogós. Porter müpás koncertje is fantasztikus volt. Van sok érces hangú jazzénekes, de ő még nem lerágott csont talán.

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X