Papageno Radio
Blogok Debreceni Ünnepi Játékok Először szervezik meg a Debreceni Ünnepi Játékokat

Először szervezik meg a Debreceni Ünnepi Játékokat

Vadonatúj programsorozat indul útjára augusztus 10-20. között Debreceni Ünnepi Játékok néven, amely a belvárosban kínál kulturális élményeket a zene és a színház kedvelőinek. A Régi Városháza hangulatos kertjében esti koncertek szerveznek, a Főtéren pedig több monumentális produkció is lesz, például augusztus 13-án este 8 órától a Csíksomlyói Passió, augusztus 17-én 20:30-tól pedig a Bánk bán.

A Coopera, mint főszervező évek óta szorosan együttműködik a debreceni kulturális intézményekkel, így a produkciók egy része a helyi intézmények, a Kodály Filharmónia Debrecen, a Csokonai Színház és a Főnix Rendezvényszervező támogató együttműködésével valósul meg.

A főszervező reméli, hogy hosszú távon a régió mértékadó nyári zenei eseménysorozatává válik a Debreceni Ünnepi Játékok. Kinyílik egy olyan zenei és színházi világ, mellyel a magyar kulturális életen túl, a régió kultúrája is gazdagodni fog évről évre. A cél az, hogy a Kárpát-medencei szereplőket összefogó fesztivállal olyan összművészeti bázis szülessen, amely a nyugati képviselőket is bevonva nemzetközi színtűvé emelkedik, mindazonáltal megismertetné a sajátos, „helyi” kulturális értékeket.

A fesztivál programjai között igazi csemegéket talál minden zenekedvelő a könnyed, nyáresti kamarakoncerttől a Virtuózok Kamaraegyüttessel, a Bartók Bélának emléket állító Kékszakállú herceg vára szcenírozott operakoncerten, a nagy történelmi operánkon, a Bánk bánon keresztül, Boncsér Gergely önálló dalestjén, illetve a 100 éve született Cziffra György előtt tisztelgő hangversenyen át, a 100 közreműködőt felvonultató Hungarikum Gálakoncertig, mely a népzene, az operett, az opera és a magyar nóta köré épülve, sztárfellépőkkel vezet végig minket egy egészestés utazás keretében a több, mint ezeréves hagyományaink zenei vonatkozásain.

A színpadokon olyan szakmai elismerésekkel és díjakkal büszkélkedő kiválóságokkal is találkozhat a közönség, mint Rost Andrea, aki a milánói Scalától, a tokiói New National Operán át, a New York-i Metropolitan Operáig számtalan színpadon énekelt már nagy sikerrel szerte a világban, vagy a Jávorkai Brothers virtuóz, hegedűn és csellón játszó duó, akik Bécsben otthonosan mozognak, hiszen ott tanultak, de ma már az egész világon ismertek, vagy a Bánk bán főszerepében fellépő Molnár Levente, aki a New York-i Metropolitantől, a londoni Covent Garden közönségéig a világ számos pontján arat rendszeresen óriási sikert.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!