Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Neked dolgozik a mester! címmel tartott nemzetközi mesterkurzust a Sonus Alapítvány

Neked dolgozik a mester! címmel tartott nemzetközi mesterkurzust a Sonus Alapítvány

Let a Master Pitch In! (Neked dolgozik a mester!) – ez a címe a Sonus Alapítvány a mai zene és a korszerű előadóművészet támogatására útnak indított nemzetközi mesterkurzus-sorozatnak, amelyre első alkalommal 2020 telén került sor. A fiatal zeneszerzők munkáiról rövid bemutató videók készültek, amelyek online elérhetőek.

- hirdetés -

A vadonatúj (online) formátumban zajló mesterkurzuson olyan fiatal zeneszerzők vettek részt, akik egy nemzetközileg ismert és elismert zeneszerző professzor intenzív mentorálásával szerettek volna egy darabjuk továbbfejlesztésén dolgozni.

- hirdetés -

A csaknem ötven jelentkező közül kiválasztott öt résztvevő Tomasz Skweres, lengyel-osztrák, Bécsben élő zeneszerző irányításával dolgozott, intenzív, személyre szabott konzultációkon fejlesztették tovább az általuk hozott darabötletet. A résztvevők a világ minden pontjáról érkeztek, Dél-Afrikától az Amerikai Egyesült Államokon át Oroszországig.

Magyarországot Dobri Dániel képviselte, aki vonósnégyesre írt darabján dolgozott a program során:

A fiatal zeneszerzők a program végén egy rövid videóban mutatták be a munkájukat és számoltak be a mesterkurzus során tanultakról. A videók, a program következő fordulóiról szóló információval együtt, elérhetőek ide kattintva. A projektet a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Ide kapcsolódik:
Dobri Dániel: „A hagyomány és a kortárs közti hidat próbáljuk szemléltetni, ahogy azt Ravel is tette”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!