Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Serkenj fel! Serkenj fel! Indul a Kodály vetélkedő

Serkenj fel! Indul a Kodály vetélkedő

A Serkenj fel! című Kodály-vetélkedő egy tizenéveseknek szóló online verseny, mely változatos feladatokon és izgalmas megmérettetéseken keresztül hozza közelebb Kodály Zoltán pályáját és zenéjét a fiatalokhoz.

A versenyt a Magyar Kodály Társaság megbízásából a Jeunesses Musicales Hungary Egyesület és a Papageno szervezi, szakmai partnerünk a Bartók Rádió.

- hirdetés -

Kik jelentkezhetnek?

- hirdetés -

A vetélkedőre háromfős csapatok regisztrálhatnak. A részvételnek nem feltétele, hogy ugyanabba az osztályba vagy iskolába járjatok, a lényeg, hogy végig egy csapatként játsszatok. 20 év alattiak jelentkezését várjuk – határon innen és túl.

Mi vár rám, ha indulok a vetélkedőn?

1. forduló: jan. 26-28.
2. forduló: febr. 2-4.
3. forduló: febr. 9-11.
4. forduló: febr. 16-18.
5. forduló: febr. 23-25.
döntő: márc. 3.

A verseny során öt online fordulóban mutathatjátok meg tudásotokat 2018. január 18. és február 25. között. Tesztjellegű kérdésekre készüljetek, ahol nemcsak a megszerzett ismereteitekre, de némi ügyességre és gyorsaságra is szükségetek lesz. Az online fordulók minden héten péntek dél és vasárnap éjfél között érhetők majd el a serkenjfel.papageno.hu honlapon, ezen belül ti döntitek el, mikor töltitek ki a kérdéssort. Az online fordulókat követően a legjobb hat csapat 2018. március elején élő döntőben mérkőzik meg egymással.

Miért éri meg játszanom?

A vetélkedő izgalmai és a csapatmunka élménye mellett nem hiányozhatnak a versenyről a tárgyi jutalmak sem: a legjobbakat számos értékes nyeremény várja, többek közt a Magyar Kodály Társaság, a Hagyományok Háza,a Müpa, a Magyar Állami Operaház és a Magyar Kodály Társaság jóvoltából.

Meddig és hogyan jelentkezhetek?

Csapatoddal 2018. január 18. éjfélig jelentkezhetsz a serkenjfel.papageno.hu oldalon. A sikeres regisztrációról e-mailben kaptok visszaigazolást.

Hol lehet követni az eseményeket?

Az online fordulók lebonyolítása és eredményhirdetése a honlapon történik, minden más információt a vetélkedő Facebook-oldalán és blogján találsz. Kövess minket a Serkenj fel – Kodály-vetélkedő Facebook-oldalon!

Hogyan tudok felkészülni?

Minden, a felkészüléshez szükséges anyagot összegyűjtöttünk neked. Az olvasni-, nézni- és hallgatnivalókat bejelentkezést követően, a honlapon találod, Eősze László Kodály életének krónikája című könyvét pedig a jelentkezés után postán juttatjuk el a csapatodnak.

Kinek tehetem fel a kérdéseimet?

A Serkenj fel! csapata e-mailben tájékoztatja a versenyzőket az aktuális fordulókkal kapcsolatos részletekről. Kérdéseidet erre a címre (serkenjfel@papageno.hu) vagy a vetélkedő Facebook-oldalára várjuk. Utóbbin sok érdekes és fontos információt osztunk majd meg, ezért mindenképp érdemes követned az oldalt.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!