Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Serkenj fel! Kodály színpadi művei kerülnek előtérbe a Serkenj fel! következő fordulójában

Kodály színpadi művei kerülnek előtérbe a Serkenj fel! következő fordulójában

Kedves Versenyzők! Az online vetélkedő félidejében járunk: február 11. éjfélig van lehetőségetek kitölteni a 3. fordulót, aztán már készülhettek is a szebbnél szebb hallgatnivalókat tartalmazó utolsó előtti tesztre. Természetesen ezúttal is adunk segítséget.

- hirdetés -

Úgy látszik, nem lehet rajtatok kifogni – nem mintha ez lenne a célunk –, ugyanis a második fordulóban is születtek hibátlan és közel hibátlan megoldások, aminek nagyon-nagyon örülünk. Jó látni, ahogy ennyien felserkennek, és köpik-vágják Kodály életrajzát és munkásságát. Csak így tovább! Ma hajnalban megnyílt a harmadik forduló is, ezt február 11-e éjfélig tudjátok kitölteni a jól ismert honlapon.

- hirdetés -

Jövő héten is lesz kérdéssor, ehhez február 16-a (péntek) és február 18-a (vasárnap) között fértek majd hozzá. A téma:

Kodály, a zeneszerző – színpadi és szimfonikus művek az 1920-as, 1930-as években

A gondolatjel utáni információk tökéletesen kijelölik, miből érdemes készülnötök. A hallgatásra feladott szimfonikus művek közül ebben a két évtizedben született a Marosszéki táncok (1930), a Galántai táncok (1933), a Fölszállott a páva (variációk egy magyar népdalra) (1939), és ide soroljuk az 1930-as években elkezdett Szimfóniát is. Színpadi műveket is komponált ekkoriban a mester: a Székelyfonót (1924–1932) és a Háry Jánost (1926) is hallgassátok szorgalmasan, s ne feledjétek: utóbbiból egy évvel később szvitet is írt Kodály.

Megkezdődik a kecskeméti Kodály Intézet korszerűsítése

Végül néhány buzdító szó: ha úgy érzitek, pár kérdés nehezebb a többinél, gondoljatok arra, hogy minden csapat ugyanazokkal a tesztekkel küzd meg. Még mindig szoros a verseny, nagyon ügyesek vagytok! További jó felkészülést, izgalmas vetélkedést!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.