Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Serkenj fel! A Kecskeméti Kodály Iskola csapata nyerte a Serkenj fel! döntőjét

A Kecskeméti Kodály Iskola csapata nyerte a Serkenj fel! döntőjét

Közel ötven általános és középiskolás diákokból áll háromfős csapat vett részt a több hónapon át tartó online vetélkedőn, amelynek témája Kodály Zoltán élete és munkássága volt. A verseny március eleji döntőjét, ahol a legjobb hat csapat mérhette össze erejét egy nappal később a Bartók Rádió hallgatói is követhették. 

- hirdetés -

A döntőbe került csapatok: a Dalos pacsirták, a Kossuth-díjasok, a Mester, a Nekünk8, a Solfuce és a VIKÁR közül a Solfuce triója (Ács Zsanett, Bristyán Jázmin és Károly Barna Zsolt) bizonyult a legjobbnak.

- hirdetés -

A Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és AMI végzős, érettségi előtt álló tanulóit Kiss Zoltán készítette fel a zenei és elméleti tudást, valamint kreativitást is igénylő feladatokra.

„Kodály szemléletet adott, a módszert a pedagógus választja meg”

A győztes csapat tagjai részt vehetnek az Esterházy Summer University egyhetes nyári táborában, valamint Sziget-jegyekkel, a Müpa által felajánlott ajándékokkal, Wizzair utalványokkal, a Magyar Kodály Társaság felajánlásaival és E-digital utalványokkal lettek gazdagabbak, de átvettek egy értékes hanglemezeket tartalmazó csomagot is.

A vetélkedő második helyezettje a Nyíregyházáról érkezett Vikár csapat, a harmadik pedig a szintén kecskeméti diákokból álló Mester lett.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!