Papageno Radio
Folk Két Fonó által kiadott lemezt jelöltek Fonogram díjra

Két Fonó által kiadott lemezt jelöltek Fonogram díjra

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Fonogram-díjat (Arany Zsiráf-díj néven) a magyarországi hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereinek és teljesítményeinek díjazására alapította a MAHASZ közgyűlése 1992 szeptemberében. A díj neve 2004-től kezdve Fonogram – Magyar Zenei Díj.

A Fonogram-díj célja, hogy elismerje a hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereit létrehozó művészek és kiadók tevékenységét, valamint azokat a hangfelvételek előállításához szükséges tevékenységeket, – illetve azok művelőit – amelyek zenei életünket és a hangfelvétel-kiadást előre viszik, illetve olyan új és eredeti produktumokat hoznak létre, amelyek a szakma képviselői és a közönség előtt kiemelkedőnek minősülhetnek.

A Fonó Budai Zeneház kiadásában 2018-ban megjelent lemezek közül kettőt jelöltek Fonogram-díjra, két különböző kategóriában. Az év hazai világ- vagy népzenei albuma vagy hangfelvétele kategóriában Herczku Ágnes Hozomány című lemeze szerepel, mely egy sorozatnak szánt kiadvány első fecskéje, amit azzal a szándékkal indított útjára az énekesnő, hogy a bő tizenöt év alatt tett gyűjtőútjain felhalmozott szebbnél szebb dalokat közkinccsé tegye.

Ide kapcsolódik:
Herczku Ágnes: „Szeretnénk minden nap tort ülni az elmúlás felett”

Az év hazai jazz albuma vagy hangfelvétele kategóriában a Fonó lemezei közül a Borbély-Dresch Quartet Körbe-körbe című lemezét jelölték.

A Fonó Budai Zeneház 1995 óta meghatározó szereplője a hazai zenei életnek.
A kiadó Fonó Recordsként lett ismert, manapság Fonó Budai Zeneház név kerül a lemezekre. Legfontosabb célkitűzésük továbbra is az értékes magyar világ- és népzenei, valamint a kortárs jazz produkciók képviselete, amelyek a szakma és a piac igényeinek is megfelelnek.

Ide kapcsolódik:
Ismét a legjobb magyar márkák egyike lett a Fonó

Az évek során közel 500 kiadvány jelent meg a jól ismert logo alatt.
A Fonó Budai Zeneház immár a legjelentősebb folk-, és világzenei kiadó Magyarországon és a kelet-közép európai régióban egyaránt.

Promóció

X
X