Papageno Radio
Blogok Zenélő Budapest Fiatalok és tehetségesek - A Pardon ME! ad koncertet a Zenélő Budapest...

Fiatalok és tehetségesek – A Pardon ME! ad koncertet a Zenélő Budapest keretében

Augusztusban ismét egy tehetséges fiatal könnyűzenei együttes mutatkozik be a Várkert Bazár Szárazárok színpadán, a régi Ifipark emlékét felidézve. A Zenélő Budapest célkitűzése minden korosztály megszólítása, ennek egyik legfontosabb eleme az ifjúság kulturális terének bővítése a felnőtté válás küszöbén. Augusztus 7-én, 19 órakor a Pardon ME! lép fel a Várkert Bazár Szárazárok színpadán. Interjúnkban a Pardon ME! dobosát, Götz Blankát kérdeztük az együttesről és közelgő koncertjükről.

– Hogyan alakult meg a Pardon ME! zenekara?
– Évfolyamtársak voltunk a Kőbányai Zenei Stúdióban, viszonylag hamar egymásra találtunk. Bálint, a szólógitárosunk, később csatlakozott a zenekarunkhoz, de két éve töretlenül egyben van a csapat.

– Milyen műfajokban játszotok?

– Elég sokféle irány vonz minket, ez a sokszínűség a számainkban is megmutatkozik. Alapvetően a rockzenébe csempészünk többféle stílusjegyet, így pop és RnB énekdallamokat, kicsit metálosabb riffeket és akár bluesosabb témákat is. Emiatt mindegyik számunk egyedi hangzású, változatos impressziókon alapulnak.

– Hogyan zajlanak a zenék szerzései?

– Legtöbbször Bálintnak vannak ötletindító inspirációi és arra építkezünk, mindenki hozzáteszi a saját részét. Általában mindenkinek otthon a négy fal között jön meg az ihlete, utána a próbákon már csak összehangoljuk.

Pardon Me! - forrás: Zenélő Budapest
Pardon Me! – forrás: Zenélő Budapest

– Mennyire van meg az összhang a zenekaron belül?

– Természetesen időbe tellett az összerázódás, de úgy érzem, olyanok lettünk, mint egy család. Az együtt zenélés nagyon pozitív irányba visz minket, már színpadon is érezzük egymás energiáját, az egymás közti kommunikáció egyre jobb a színpadon. Tavaly ősszel bejutottunk az Öröm a Zene tehetségkutató döntőjébe, ekkor éreztem a legnagyobb összhangot a csapatban.

– Mik a terveitek a jövőre nézve?

– Most dolgozunk az új nagylemezen, elég változatos lesz, lesznek egészen könnyed számok és olyanok is, amikre megőrülhet a közönség. Valószínűleg augusztus végén vesszük majd fel a dalokat, de élőben már hallani lehet szinte az összes új zenénket augusztus 7-én a Várkert Bazárban, a Zenélő Budapest koncertsorozat keretében.

A Pardon ME! tagjai:

Kiss Eszter – ének

Götz Blanka – dob

Szántó Bálint – gitár

Takács Tamás – gitár

Szabó Imre – basszusgitár

További információk ide kattintva.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!