Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo Da capo, avagy a héten történt

Da capo, avagy a héten történt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2017 30. hete jelentős magyar sikereket hozott, ezek a nemzetközi zenei világban magasan jegyzett eredmények állnak összefoglalónk fókuszában.

Echo Klassik díjas lett Boldoczki Gábor. A trombitaművészt hangszeres szólisták között tüntetik ki – mivel a díjátadásra októberben kerül sor – az Oriental Trumpet Concertos című lemezéért, amelyet Boldoczki a Sinfonia Cracoviával vett fel, a karmester Jurek Dybal volt. A CD-n elhangzanak Alexander Arutjunjan, Avram Hacsaturjan, Fazil Say és Krzysztof Penderecki művei.

Egy fiatal orgonista, Tóka Ágoston olyan tettet hajtott végre, amilyet St. Albansban magyarnak még nem sikerült: második helyezést ért el a világ egyik legfontosabb orgonaversenyén, és Bach-interpretációjáért különdíjjal ismerték el.

Tóka Ágoston versenysikere

Vörös Szilvia Portofinóban, a világ nagy operaházainak igazgatói által is figyelemmel kísért háromfordulós megmérettetésen lett első. A döntőbe tízen kerültek be, ahol Vörös Szilvia Eboli áriáját énekelte Verdi Don Carlos című operájából.

Vörös Szilvia nyerte a portofinói nemzetközi énekversenyt

Nem nemzetközi verseny vagy kitüntetés, de komoly tett a IV. Bozsoki Zenei Fesztivál. Különösen említésre érdemessé teszi a nyilvános koncertekkel összekötött mesterkurzust az, hogy szervezői mind egyetemista fiatalok, akik maguk is karrierjük elején állnak, és akik céljukként tűzték ki, hogy konzervatóriumi diákok és zeneakadémiai hallgatók festői környezetben, kiváló művészek segítségével mélyíthessék el tudásukat.

Új helyszín a világ komolyzenei fesztiváltérképén

Zárjuk összefoglalónkat emlékezéssel: a héten hunyt el egy sokoldalú énekművész, Ütő Endre, aki az Operaház főigazgatója is volt.

Elhunyt Ütő Endre, az Operaház egykori főigazgatója

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X