Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Cziffra Fesztivál Holnap startol a Cziffra Fesztivál

Holnap startol a Cziffra Fesztivál

A koncertek mellett előadásokkal, valamint tárlatokkal is várja a közönséget immár két helyszínen, a MOM Kulturális Központban és a Zeneakadémián a Cziffra Fesztivál február 21-26. között.

- hirdetés -

A fesztivál kamarazenekara február 21-én Grieg-, Mozart- és Liszt-műveket szólaltat meg, Bach c-moll versenyművét két zongorára pedig Jandó Jenő Kossuth-díjas zongoraművész és Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a fesztivál alapítója és művészeti vezetője adja elő.

Balázs János egy interjúban mesélt a második fesztivál törekvéseiről.

- hirdetés -

Másnap Freund Tamás Széchenyi-díjas neurobiológus tart előadást a kreativitásról, majd Lajkó Félix Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és Balázs János improvizálnak, demonstrálva a professzor által elmondottakat a MOM Kulturális Központban.

Hogy kialakul-e, vagy velünk született tulajdonság a kreativitás, arról Freund Tamást kérdeztük.

A Zeneakadémia ad otthont február 23-án Fazil Say török zongoraművész, 24-én Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes és Balázs János, valamint 26-én Mischa Maisky csellóművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Balázs János zongoraművész hangversenyének.

Nézze meg, hogyan köszöntötte Mischa Maisky a közönséget videóüzenetében.

A gálakoncerten Csajkovszkij, Bruch és Chopin művei hangoznak el, előtte pedig átadják a Cziffra György Fesztivál Tehetség-díjat és a Cziffra György Fesztivál Életműdíját.

Sárközy Lajos cigányzenekara és a Sárik Péter Trió játszik a MOM Kulturális Központban a február 25-i báresten, amelynek háziasszonya Szulák Andrea lesz.

A Sárik Péter Trió tagjait videóinterjúban kérdeztük.

A jövő generációja címmel rendezik meg 26-án a Virtuózok, a Cseh Tamás Program és a Junior Prima-díjasok matinéját a MOM Kulturális Központban. Fellép Boros Misi (zongora), Kökény Tamás (nagybőgő), a Hungarian Folk Embassy, Kállai Ernő (hegedű) és Devich Gergely (cselló).

Kürthy Hanna festőművész alkotásaiból a Kossuth téri Szamos Cafeban, Pajor Ildikó festőművész műveiből a MOMkult Reich Károly Galériájában nyílik időszaki kiállítás.

A Balázs János zongoraművész által tavaly alapított fesztivál Cziffra György világhírű magyar zongoraművész emlékét ápolja, valamint folytatja azt a fiatal művészeket felkaroló és segítő munkát, amely a zongoraművész életében nagy hangsúlyt kapott.

A fesztivált a Nemzeti Kulturális Alap és a Szerencsejáték Zrt. támogatja.

A szervezők közleménye szerint már a fesztivál első napja előtt sikeresnek mondható a programsorozat, hiszen megismételve az elmúlt évet, a jegyek idén is jóval korábban elfogytak.  Az érdeklődés növekedését pedig az jelzi, hogy a tavalyi 2500 jegyhez képest idén ez a szám a duplájára növekedett.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!