Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Koltai Tamás kritikapályázat

Koltai Tamás kritikapályázat

A Színházi Kritikusok Céhe a színházi kritika utánpótlásának biztosítása céljából kétfordulós színikritika-pályázatot hirdet Koltai Tamás kritikapályázat néven, a 75 éve született kritikus emlékére és tiszteletére. A pályázatra rendszeres színházlátogató középiskolások, egyetemi hallgatók és írással hivatásszerűen foglalkozó, 17-30 éves életkor közötti színházkedvelők jelentkezését várják.

- hirdetés -

A beküldési határidő: 2017. december 1. éjfél.

- hirdetés -

A pályázóktól három, a sajtóban nem publikált színikritikát kérünk, 2014-nél nem korábbi színházi bemutatóról, egyenként minimum 4000, maximum 8000 karakter terjedelemben. A jelentkezők írásait – jeligével ellátva, PDF formátumban – elektronikusan a kritikapalyazat@gmail.com e-mail-címre, vagy nyomtatott formában, postai úton a Koltai Tamás kritikapályázat, 1241 Bp. Pf. 64. postacímre várják. A pályázatok kézhezvételét a kiíró nyugtázza.

A pályamunkákat kritikusok, szerkesztők bírálják el, majd a legjobbakat meghívják a 2017/2018-as színházi évad második felére eső második fordulóba. Az első forduló győztesei három tavaszi bemutatóról írnak majd kritikát. Ekkor a cikkek véleményezésébe színházi alkotók is bekapcsolódnak.

A Koltai Tamás kritikapályázat szakmai partnerei a Színház folyóirat és a szinhaz.net, az art7.hu, a 25 éves Criticai Lapok, az Ellenfény, a Revizor – a kritikai portál és a spirituszonline.hu.

A pályadíj 250.000 forint. A pályázat győztesei díjukat 2018 szeptemberében, a Színikritikusok Díja átadó ünnepségén vehetik át.

A hivatalos pályázati kiírás és a további információk megtalálhatók a Színházi Kritikusok Céhe honlapján.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.