Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. november 20-26.

Programajánló – 2017. november 20-26.

Világsztárok, hazai kedvencek, felfedezésre és újra felfedezésre váró művek, ingyenes és jótékonysági koncertek a hét műsorán.

november 20.

Fellegi Ádám zongoraestje

- hirdetés -

Hétindítóként Chopin-művek: g-moll ballada, op. 23; Barcarolle, op. 60; b-moll scherzo, op. 31; Asz-dúr polonéz, op. 53; cisz-moll noktürn, op. post.

- hirdetés -

mikor: 19.00; hol: Megbékélés Háza; mennyi: ingyenes

november 21.

Hlavacsek Tihamér zongoraestje

A Magyar klasszikusok II. sorozatban felhangzanak Kodály, Lajtha, Dohnányi és Liszt dalai, Kurtág: Játékok (válogatás), Kodály: Székely keserves, Bartók: Kilenc kis zongoradarab (válogatás), 14 bagatell; Liszt: Ave Maria, Legenda no.2 című darabjai. A koncerten közreműködik Wiedemann Bernadett operaénekes. A koncert előtt a Zenetörténeti Múzeum kiállításait 17 órakor Gombos László zenetörténész mutatja be

mikor: 18.00; hol: MTA Zenetörténeti Intézet; további információ

november 22.

Jótékonysági koncert a Jézus Szíve Jezsuita Templom orgonájának javára

Közreműködik: Vámosi Katalin, Sárközi Xénia, Farkas András (ének); Kokas Katalin, Kelemen Gáspár (hegedű); Szabó Balázs, Alszászy Gábor (orgona); a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium kórusa (vezényel: Herpainé Velkey Klára); műsorvezető: Bősze Ádám

mikor: 19.00; hol: Jézus Szíve jezsuita templom; mennyi: a hangverseny ingyenes, a szervezők adományokat elfogadnak az orgona felújításának javára

Hangversenyek vasárnap délidőben egészen karácsonyig

november 23.

Világsztárok az Anima Musicae Kamarazenekarral – az Ulucan testvérek

Klasszikus zenei sorozat világhírű szólistákkal és a Junior Prima díjas Anima Musicae Kamarazenekarral.  A zenekar vendégei a világ zenei élvonalába tartozó szenvedélyes fiatal sztárok, a műsorban izgalmas ősbemutatók mellett a legkedvesebb klasszikus zenei kincsek is helyet kapnak. Ezúttal két ősbemutató is felhangzik Mozart Esz-dúr sinfonia concertantéja A-dúr szimfóniája mellett. Onur Türkmen és Michael Elison versenyművei két hegedűre, zongorára és vonósokra. A szólisták Aysen Ulucan (hegedű), Birsen Ulucan (zongora), és Özcan Ulucan (hegedű, mélyhegedű).

mikor: 19.30; hol: MOMKult; mennyi: 1200-3500 Ft; további információ

november 24.

Csodaszavas – az Óbudai Danubia Zenekar koncertje

Különleges programra invitál a zenekar. Nyugat-afrikai ütőhangszeres zene, Ligeti Zongoraversenye, Muszorgszkij műve, az Egy éj a kopár hegyen és Bartók Cantata profanája hangzik fel a Farkas Róbert vezényelte koncerten, amelynek közreműködői a Sonus Ütőegyüttes (művészeti vezető: Szabó István), Markus Bellheim (zongora), Horváth István (tenor), Alexandru Agache (bariton) és a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán).

mikor: 19.30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 2500-4700 Ft; további információ

november 25.

Budapesti Vonósok – Klasszikusok tükrében

Ma már senki sem gondolja komolyan, hogy egy zenemű bármilyen értelemben magasabb szintet képviselne, mint egy másik, pusztán azért, mert későbben keletkezett. Mozart nem írt fejlettebb zenét Bachnál, Bartók nem haladta meg Beethovent. Azt viszont nehéz lenne tagadni, hogy hatni csak egy korábban élt zeneszerző képes. Ezeket a hatásokat keresik a koncertsorozaton a zenekar tagjai, a közönség és Molnár Szabolcs zenetörténész. A műsorban ezúttal Corelli, Ligeti és Kurtág műveit hallhatják és vizsgálhatják meg az érdeklődők.

mikor: 17.00; hol: BMC; mennyi: 1800 Ft; további információ

november 26.

Balog József zongoraestje

Nemzedéke legtehetségesebb zongoristáinak egyike, s ez nem csak aff éle üres frázis. Hihetetlen munkabírással dolgozik, és elképesztő repertoárt tart kézben, amit zongoraestje is tükröz. A nyitó Rameau-darabot és a záró Boulez-művet közel háromszáz év választja el egymástól, utóbbit alig néhány zongorista játszsza az egész világon. A művész három gyakrabban játszott Bartók-mű mellett ritkán hallható Kodály- és Lajtha-műveket is felvonultat majd.

mikor: 19.30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 1200-3900 Ft; további információ

„Kötelességem a Lajtha-művek bemutatása és felvétele”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.