Papageno Radio
- hirdetés -
Inaktív Maestro 2017 Olasz győzelem a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenyen

Olasz győzelem a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenyen

Leonardo Sini nyerte a Solti György özvegye, Lady Valerie Solti védnöksége alatt megrendezett Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny 20 ezer euróval járó első díját.

- hirdetés -

A New York-i Lincoln Center igazgatójával (Lesley Rosenthal) és a Teatro Real de Madrid művészeti vezetőjével (Antonio Moral) kiegészült nemzetközi zsűri (Bogányi Tibor, Eötvös Péter, Alpaslan Ertüngealp, Kesselyák Gergely) döntése alapján a verseny december 15-i a pécsi Kodály Központban megrendezett fináléjában a második helyet az osztrák Azis Sadikovic, a harmadikat pedig az izraeli-amerikai Nimrod David Pfeffer érdemelte ki.

Leonardo Sini: „Magával ragadt a zene”

- hirdetés -

A dobogós helyezésekkel járó 20, 10 és 5 ezer eurós díjak mellett a hat döntős versenyző, köztük Cser Ádám, Dobszay Péter és Shoji Haraguchi az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a Budapesti Vonósok, a Duna Szimfonikusok, az Editio Musica, az Eötvös Péter Alapítvány, a Győri Filharmonikusok, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Magyar Állami Operaház, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a Nemzeti Filharmonikusok, az Óbudai Danubia Zenekar, a Pannon Filharmonikusok, a Savaria Szimfonikus Zenekar, a Szegedi Szimfonikusok, a Szolnoki Szimfonikusok, a Kodály Filharmónia, a Váci Civitas Szimfonikus Zenekar, a Zuglói Filharmónia, a MÁV Szimfonikusok és a Müpa felajánlásait, különdíjait vehette át.

A Filharmónia Magyarország szervezésében, az 1974-ben elindult kezdeményezés hagyományain megvalósult versenyre 186 karmestertehetség nyújtotta be jelentkezését a világ negyven országából, Kínától Oroszországon át Amerikáig.

A Papageno mindkét magyar versenyző, Cser Ádám és Dobszay Péter számára is 1-1 millió forint értékű médiafelületet ajánlott fel.

Az előválogató után az elődöntőben 38 tehetség versengett a középdöntőbe jutásért. A döntőt december 13-15. rendezték, ahol hat, köztük két magyar versenyző mérhette össze erejét.

A Maestro Solti Karmesterverseny díjátadó gáláját december 30-án láthatja a televízió közönsége az M5 csatornán.

Előző cikkhanukarácsony 2017
Következő cikkKarácsony brit módra

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.