Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Debrecen Családi koncertek jégpályán és piacon

Családi koncertek jégpályán és piacon

Mintegy száz helyszínen rendezik meg január 14-15-én szerte az országban a Család-OK Országos Koncertjét. A jelmondat „A zene az kell, mert körülölel”, szervező a Debreceni Kőr Dáma Egyesület, az alkalom pedig a Családok éve.

- hirdetés -

A főként felekezeteket, templomi közösségeket megszólító kezdeményezéshez számos kórus, oktatási intézmény is csatlakozott, így különleges, egyedi helyszíneken is megjelenik a zene, az ének: január 14-15-én többek között jégpályán és piacon is fellépnek olyan családok, akiket összeköt a zene szeretete.

Az esemény Facebook-oldala információkkal és programokkal itt érhető el

- hirdetés -

„A Család-OK országos koncertje szakmai és civil kezdeményezést ötvöz egy nagyszerű programmá, ahol egy napon adnak koncertet olyan családok, ahol több generáció foglalkozik zenével, hangsúlyozva annak szerepét, hogy a zene egy olyan érték, amely átörökíthető tudást, tapasztalatot, hagyományt tud átadni és családokat, közösségeket képes összekovácsolni” – összegezte Porkoláb Gyöngyi, az eseményt szervező, 19 éve alapított Debreceni Kőr Dáma Egyesület elnöke.

A kezdeményezés honlapja háttéranyagokkal itt érhető el

„Debrecen városában nagy hagyománya van a zenei dinasztiáknak – tette hozzá Somogyi-Tóth Dániel, Debrecen zenei igazgatója. – Azokban a családokban, ahol valaki zenével foglalkozik, általában generációkon át továbbörökíti azt, melyek között nem ritkák a nagyon komoly, professzionális szakmai életutak. Mindez annak is köszönhető, hogy Debrecenben több mint másfél évszázada rendkívül magas színvonalú és folyamatosan megújuló zenei oktatás zajlik.”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.