Hamarosan kezdődik a Cziffra Fesztivál

Budapest, 2017. szeptember 25. Szakcsi Lakatos Béla Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoramûvész, zeneszerzõ és Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoramûvész-karmester beszélget a 2018. évi Cziffra György Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján a MOM Kulturális Központ (MOMKult) kupolatermében 2017. szeptember 25-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Február 19-27. között koncertek, mesterkurzus, stand up est, rajzpályázat, kiállítás, vetélkedő, gasztronómiai programok várják a közönséget a Cziffra Fesztiválon. A nyitókoncerten Balázs János, Gwendolyn Masin, Darko Blek és a Cziffra fesztivál Kamarazenekara lép fel.

A fesztivál alapító művészeti vezetője, a Liszt- és Prima-díjas zongoraművész, Balázs János így fogalmaz a célokról: “Művészeti irányvonalam továbbra is névadónk szellemiségének megőrzése, bemutatása, széleskörű megismertetése és mindezek továbbadása a fiatal generáció számára.

A 2018-as Fesztivál minden rendezvénye, kurzusa, edukációs és gasztronómiai programja azt a célt szolgálják, hogy a komplex zenei élmény sokak számára elérhetővé váljon egy hangverseny vagy egy kulturális rendezvény látogatásával.

A Cziffra Fesztivál mára hazánk egyik legismertebb és legszeretettebb sorozatává nőtte ki magát, amely gyerekeknek, tehetségeknek, komolyzenei és könnyűzenei közönségnek egyaránt különleges életérzést és számtalan megismételhetetlen pillanatot nyújt.”

Részletes információk a fesztiválról és a fellépőkről, izgalmas interjúk, érdekességek – olvassa blogunkat!