Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Schiff András és a BFZ is fellép a classic.Esterházy idei évadában

Schiff András és a BFZ is fellép a classic.Esterházy idei évadában

Január 27-én Haydn Az évszakok című oratóriumával indul az idei koncertszezon a kismartoni Esterházy-kastélyban. A classic.Esterházy programsorozat az idén 14 koncertet kínál és legalább egy  koncert jut minden hónapra. Haydn, Mozart, Beethoven, Vivaldi és Brahms műveit olyan nemzetközi sztárok interpretációiban hallhatjuk, mint Christina Landshamer, Marlis Petersen, Sir Schiff András, Beatrice Rana, Avi Avital és Nicolas Altstaedt, aki nem csak szólistaként, hanem a Haydn Filharmónia dirigenseként is többször fellép majd.

- hirdetés -

Christina Landshamer fotó: Marco Borggreve

- hirdetés -

Az első koncerten, január 27-én, Haydn, a Die deutsche Bühne szerint legszebb és életvidámsággal teli oratóriumát, Az évszakokat hallhatjuk a Haydn Filharmónia és a Purcell kórus elődadásában, Nicolas Atstaedt vezényletével. A szólisták, Christina Landshamer (szoprán), Mark Padmore (tenor), Rudolf Bosen (basszus).

A koncertsorozat februárban 17-én folytatódik, a fiatal zenészekből álló, nagyszerű francia vonósnégyes, a Quator Arod koncertjével, akik Haydn és Webern muzsikáját szólaltatják meg.

Takács Nagy Gábor vezényletével először lép fel a Fesztiválzenekar a kismartoni Esterházy-kastélyban április 22-én. A műsorba bécsi klasszikusok – Haydn és Mozart – színpadi művei, áriái és A szórakozott melléknevű, egy francia vígjáték alapján komponált darab kerültek.

Április 28-án, Berlini fanfárok címmel a Berlini Filharmonikusok Karajan Akadémiája és Tárkövi Gábor vendégszerepelnek Mark Minkowski vezényeltével Kismartonban.

A május könnyedebb hangnemben, a Janoska Ensemble közkedvelt Janoska variációival indul, majd ezt követi az anyák napi hangverseny, a Haydn Filharmónia előadásában, ahol Nicolas Altstaedt nem csak vezényel, hanem extrém csellószólókat is megszólaltat Csajkovszkij Rokokó variációknak is nevezett versenydarabjában. Az anyák napi hangverseny különlegessége, hogy a Haydn-teremhez közeli Henrici Étteremben anyák napi reggelire is lehetősége nyílik a zenekedvelő közönségnek.

Mark Padmore fotó: Marco Borggreve

Kulináris élményekkel párosulhat Mozart Figaro házasságának koncertszerű előadása is, René Jacobs vezényletével és a Freiburger Barockorchester, valamint a Philharmonia Chor Wien előadásában is a nyár folyamán (július 13-14.): a koncert előtt a kastély dísztermeiben Almamive grófja vendégeinek terítenek vacsorához. A zenei és kulináris csemegék a nyár folyamán a közkedvelt Piknik koncertekkel folytatódnak (július 21-22., augusztus 18-19.).

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X