Papageno Radio
Címlap Nemzetközi zeneszerzőverseny első díját nyerte Bernáth Ferenc gitárművész

Nemzetközi zeneszerzőverseny első díját nyerte Bernáth Ferenc gitárművész

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Bernáth Ferenc Édesanyám című lírai szerzeményével nyert az I. CompoGuitar ukrajnai nemzetközi zeneszerzőversenyen.

Bernáth Ferenc elmondása szerit elsősorban eladóművésznek tartja magát. Főként népdalokat dolgoz fel a magyar és ukrán mellett portugál és spanyol dalokat ültet át klasszikus gitárra. A tavaszi szél vizet áraszt című népdalból egy szimfonikus zenekarra írt gitárverseny is született, ami a Magyar Versenymű Gitárra és Szimfonikus Zenekarra címet kapta.

Ukrán győzelem a 2. Budapesti Nemzetközi Gitárversenyen

A nemzetközi versenyre az ukránok nemzeti jelképének tartott Édesanyám című lírikus, balladaszerű dal átdolgozásával jelentkezett. A versenyre Görögországból, Kanadából, és Európa több országából is érkeztek művek, amelyeket egy nemzetközi zsűri bírált el.

Bernáth Ferenc 2012-től a Vienna Konservatorium Budapest Zeneművészeti Tanárképző Főiskola gitártanára. 2008-2017 között növendékei 55 dobogós helyezést értek el nemzetközi és magyarországi gitárversenyeken, zenei fesztiválokon. 2014-ben koncertsorozatot indított „Gitárestek a Rátkaiban” címmel, amelynek köszönhetően a budapesti Rátkai Márton Művészklubban számos fiatal gitáros kap bemutatkozási lehetőséget. 2014-től a “Velencei gitáros napok” nemzetközi gitárfesztivál alapítója és művészeti vezetője, ahol mesterkurzusokat és koncerteket tart és koncert bemutatkozási lehetőséget ad fiatal gitárosok számára. 2015-től a világ legnagyobb gitárzenekara, a Palladio Orchestra alapító tagja és zenekarvezetője.

(Via MTI)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X