Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Steinway „Nincs semmi új a Steinway Spirióban” – 10 tény a kételyek eloszlatására

„Nincs semmi új a Steinway Spirióban” – 10 tény a kételyek eloszlatására

Április 5-én, Budapesten is bemutatkozik a Steinway legmodernebb fejlesztése, a Steinway Spirio. De mi ebben az újdonság, hiszen a gépzongorát már korábban feltalálták? Utánajártunk azoknak a kérdéseknek, amelyek szinte azonnal felvetődnek az új hangszerrel kapcsolatban.

  1. Mi a Steinway Spirio?
- hirdetés -

A Steinway Spirio egy új, magas felbontású lejátszó zongora, ami páratlan zenei élményt nyújt. A hangzást nem lehet megkülönböztetni az élő előadástól. A modell a világ legnagyobb zeneműveivel kelti életre a zongorát függetlenül a hallgató játéktudásától.

  1. Hogyan működik a Steinway Spirio?
- hirdetés -

A Steinway Spirióban felhasznált technológia egy egyedi, magas felbontású softwarerendszert alkalmaz szolenoidokkal, ami a zongorán minden hangot, valamit két pedált is működésbe hoz. A fejlesztés a Steinway & Sons és Wayne Stahnke együttműködésének eredménye, ami úttörő a modern zenei lejátszó zongorák terén.

forrás: Steinway.com

  1. Látható-e a hardware a Steinway Spirion?

Nincs a zongorán láthatóan beszerelt hardware. Egyedül csak a tápkábel látható. A Steinway Spirio rendszert közvetlenül a zongorába szerelik a gyártással egyidejűleg, ami biztosítja, hogy sem a külső szépségében, sem az előadásban nincs eltérés, ami bármely Steinway & Sons zongorától elvárható.

  1. A Steinway Spirióval minden Steinway & Sons modell rendelkezik? A zongorák átalakíthatóak?

A Steinway Spirióval csak olyan hangszerek rendelkeznek, amiket a Steinway & Sons gyárban a Steinway kézműves szakemberei készítenek. A Steinway Spiriót a gyártás ideje alatt szerelik be, a meglévő zongorákat nem lehet átalakítani. Három modell kapható a Spirio rendszerrel. B Modell (klasszikus zongora – világszerte kapható), M Modell (stúdió zongora – USA és Kanada piacain kapható) és O Modell (nappaliba való zongora – európai és ázsiai piacokon kapható).

  1. Miben különbözik a Steinway Spirio rendszer más zenei lejátszó rendszerű zongoráktól?

Amíg sok korábbi rendszer midi adatfile-okra épül (kis felbontású adatfile-ok), és mások a visszajátszáshoz még alacsonyabb felbontású file-okon alapulnak, a Steinway & Sons felvétele a lehető legmagasabb felbontású. Egy olyan egyedi formátumot hoztak létre, ami minden művész előadásának teljes érzelmi skáláját és apróságait visszaadja.

forrás: Steinway.com

A visszajátszás magas színvonalának elérését az egyedi magas felbontású rögzítési technológia és a Steinway Spirio azon képessége biztosítja, amivel mind a kalapácsok, mind a megfelelő pedál működtetés gyorsasági mozzanatait lemásolja. Az a tény, hogy a felvétel és a visszajátszás Steinway & Sons zongorán történik, hatványozottan megnöveli az előadás minőségét.

  1. Mi az alapvető különbség a Steinway Spirio és más zenei lejátszó rendszer között?

A Steinway Spirio alapvetően egy Steinway & Sons zongora; gondos kézműves munka ugyanazon színvonalának eredménye, ami a cég által gyártott mindenegyes hangszerre jellemző. Tökéletesített technológiáról van szó annak érdekében, hogy a zenei finomhangolások olyan skáláját érje el, ami ezelőtt soha nem volt lehetséges. A tulajdonosok hozzáférhetnek a teljes magas felbontású repertoárhoz, amit a Steinway & Sons stúdióiban kizárólag a Steinway Spirio részére több mint 1.700 Steinway Művész névsora alapján vettek fel.

  1. Hogyan vásárolnak zeneművet a felhasználók a Steinway Spirióhoz?

A Steinway & Sons nem használ midi file-okat a Steinway Spiriohoz, hogy az eredmény a megfelelő minőségű legyen. A felhasználók a zeneművekhez iOS eszközükön (az iPad-ot a Steinway Spirioval együtt a vásárláskor kapják) a Steinway & Sons applikáción keresztül tudnak hozzáférni. Nincs extra költség és semmi letöltés, mivel a zenei katalógus az applikáción található. Az új darabok folyamatosan hozzáadódnak a Steinway Spirio könyvtárához, és zökkenőmentesen aktualizálódnak a felhasználók iPad készülékén, biztosítva azt, hogy a kapható Steinway Spirio zeneművek legfrissebb kollekciójával rendelkezzenek.

forrás: Steinway.com

  1. Hogyan veszi fel a Steinway Spirio a zenét?

A Steinway Spirio rendszer méri a kalapácsok sebességét és a billentyűmozgás helyzetváltozásait miközben érzékeli a zenész előadásának finomságait, érzelmességét. Nem csak a hangokat veszi fel. A magas minőség biztosításához minden felvétel a Steinway Spirion készül, kifejezetten az ezen a hangszeren való visszajátszáshoz.

  1. Hogyan lehet működtetni a Steinway Spirio rendszert?

A rendszer a Steinway Spirio applikáción keresztül működik, ami zökkenőmentesen csatlakozik a zongorához, és mind ösztönös, mind könnyű használatot jelent. A hozzátartozó iPad segítségével csupán egy mozdulattal kontrollálható a zenemű, beállítható a hangszint és a hangerősség.

10. Milyen zeneművek kaphatók a Steinway Spiriohoz?

A Steinway Spirio könyvtár a Steinway Művészek előadásait tartalmazza. A zeneművek felvétele a lehető legmagasabb felbontással történik, lehetővé téve a vevők számára azt, hogy a Steinway Spiriójuk egyedülálló képességeit a legteljesebb mértékben élvezzék. Kiegészítésképpen a Zenph technológia révén a Spirio minden idők legnagyobb művészeinek, mint Glenn Gould, Szergej Rachmaninov és Art Tatum válogatott előadásait is tartalmazza.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.