Papageno Radio
Címlap Kínai cég vásárolná fel a legendás Steinway-gyárat

Kínai cég vásárolná fel a legendás Steinway-gyárat

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az amerikai milliárdos, John Paulson által irányított legendás zongoragyártó cég, a Steinway iránt komolyan érdeklődik egy kínai cégcsoport. Bizalmas információk szerint az állami tulajdonban lévő létesítmény még várakozik az előzetes megbeszélésekre a Steinway esetleges megvásárlásával kapcsolatosan. A gyártócéget, melynek ikonikus zongoráin olyan virtuózok játszanak, mint Lang Lang, akár egymilliárd dollárért is értékesíthetik.

A zongoragyártó cég már korábban is vonzott potenciális felvásárlókat. A legújabb ajánlattevő, a kínai Poly Group segíthet kiterjeszteni a Steinway értékesítési hálózatatát Kínában is, ahol az ezidáig kevésbé bizonyult erőteljesnek. John Paulson befektetési cége 2013-ban vásárolta meg a Steinwayt mintegy 512 millió dollárért, maga mögé utasítva több riválist, többek között egy dél-koreai társaságot.

Steinway zongorák, amik nem csak a fület, de a szemet is gyönyörködtetik

A Steinway óriási potenciállal rendelkezik Kínában, mivel az ottani vásárlók kedvelik ezt a márkát. Ahogy a kínai középosztálybeli családok egyre tehetősebbé válnak, hajlandóak lesznek a gyermekeik számára luxus minőségű zongorákat vásárolni, hiszen egy kiváló hangszer kulcsfontosságú feltétele a hatékony zenetanulásnak. A Poly Culture Group Részénytársaság tulajdonában van Kína legnagyobb aukciós háza és népszerű előadásokat színpadra állító előadóterek láncolatát is magában foglalja.

(Via Bloomberg)

Promóció

X
X