Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Tehetségkutató versenyt hirdet a Magyar Jazz Szövetség

Tehetségkutató versenyt hirdet a Magyar Jazz Szövetség

A Magyar Jazz Szövetség negyedik alkalommal hirdeti meg „Az év fiatal jazz-zenésze” tehetségkutató versenyét, melyre olyan 25 év alatti fiatalok jelentkezését várják, akik közép- vagy felsőfokú jazzoktatási intézmény hallgatói.

- hirdetés -

Az előző verseny közönségdíját Richter Ambrus dobos nyerte el, aki azóta sorra kapja a koncert és fesztivál felkéréseket. Mint mondta, az elismerés önbizalmat, visszaigazolást adott neki, így ma már szívesebben beszáll egy jam session-be is.

Miért működik másképp a jazz- és a klasszikus zongoristák agya?

- hirdetés -

Pintér Zoltán jazz-zongoraművész, a zsűri elnöke szerint a verseny jó ugródeszka a fiataloknak. Az előző verseny szakmai díjával elismert Farkas Zsolti énekest például felvették a Leeds College of Music-ba. Elmondta, hogy a tanuló oktatási intézményének is szerepet kell vállalnia a versenyben azzal, hogy támogatja növendékét.  A megmérettetésre olyan fiatalok jelentkezését várják, akik profi zenészek, komoly felkészülés van mögöttük és elhivatottak a jazz iránt.

Jazz-zenészek párbajai

A döntőben a zsűritagok is közreműködnek, így képesek a belső kommunikációt is figyelemmel kísérni a színpadon. Ez is sokat számít az értékelésnél csakúgy mint a szorgalom és a tehetség – mondta, hozzátéve, hogy mindenképpen az eredeti jazz-sztenderdeket értékelik, a fiataloknak ezeken keresztül kell megtanulni magát a jazz-zenét.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!