Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Balázs János: „A Cziffra Fesztivál küldetése a mester zenei és szellemi hagyatékának...

Balázs János: „A Cziffra Fesztivál küldetése a mester zenei és szellemi hagyatékának megőrzése”

Fiatal művészek emlékeznek meg Cziffra György születésnapjáról Budapest több helyszínén tartandó koncertekkel, mellyel felidézik, hogy a művész számára kiemelten fontos volt a karrierjük elején tartó muzsikusok támogatása. Alapítványa a Liszt Ferenc Auditórium segítségével számos, ma már jól ismert művészt segített a pályára.

A Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész által életre hívott Cziffra György Fesztivál alapküldetése, hogy a mester zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze. Ezáltal nagy hangsúlyt kap a fiatal művészek bemutatkozási lehetőségeinek elősegítése, mely törekvéshez a 13. kerületi és a 22. kerületi Önkormányzat is csatlakozott.

A 2019-es Fesztivál keretein belül újra átadásra kerülnek a Cziffra Fesztivál Életműdíjai, a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjai és Ifjú Tehetség-díjai, amelyek hazánk legkiemelkedőbb művészeinek és legtehetségesebb fiataljainak nyújtanak anyagi és erkölcsi támogatást. A díjak támogatását a 13. kerületi Önkormányzat, a Kőbányai és Budafok-Tétény Önkormányzata biztosítja.

- hirdetés -

Angyalföldön, ahol Cziffra gyermekkorát töltötte az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban november 5-én hétfőn 19 órai kezdettel a Cziffra György Fesztivál Tehetség-díjasai, Horti Lilla énekművész és Devich Gergely gordonkaművész hangversenye lesz hallható. Műsorukon Liszt és Puccini dalok, illetve Chopin g-moll cselló-zongora szonátája és Rachmaninov Vocalise című műve szerepel.

Horti Lilla – forrás: Zeneakadémia

A Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központban november 24-én, szombaton Kassai István, Balázs János és a Virtuózok győztese Balázs-Piri Soma közreműködésével ünnepel a kerület, ahol a mester családjával élt. A hangversenyen Liszt, Chopin, Rachmaninov zongoradarabjai, valamint négykezes művek hangzanak el.

Devich Gergely

2019 februárjában negyedik alkalommal rendezik meg a Cziffra György Fesztivált, amely a kezdetek óta nyitott művészetszemlélettel, műfajilag befogadó programstruktúrával, a névadó szellemi hagyatékát ápolva várja a közönséget Budapest legrangosabb koncerttermeiben, világhírű fellépőkkel.

Cziffra György

„…Hisszük, hogy Cziffra György a világ legnagyobbjainak járó sikereit kiemelkedő tehetségén túl a munkába vetett hitének, a megalkuvást nem tűrő, mindig a legmagasabb minőség elérésére való törekvésének, az öncélú csillogástól mentes ügy iránti szeretetének és elkötelezettségének köszönhette. Fordulatokban gazdag élete, kitartása és sikerei nemcsak a mai kor fiatal zeneművészei, hanem mindnyájunk számára példaértékű lehet….” – fogalmazta meg gondolatait Balázs János.

A február 17. és 25. között tartó fesztivál sokszínű estjein minden műfajból a legkiemelkedőbb művészek lépnek fel.

 Kövesse a 2019-es Cziffra Fesztivál programjait is tematikus blogunkban!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X