Papageno Radio
Címlap Folytatódik a Cziffra Fesztivált megelőző ingyenes programsorozat

Folytatódik a Cziffra Fesztivált megelőző ingyenes programsorozat

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Ágyúk és virágok című tárlattal, street piano koncertekkel és mesterkurzussal folytatódik a Cziffra György Fesztivált megelőző programsorozat Budapesten.

Fotók, dokumentumok, tárgyak, idézetek és grafikák idézik meg Cziffra Györgyöt a Molnár C. Pál Műterem-Múzeumban 2019. február 25-ig látható kiállításon. A látogatók két termet végigjárva ismerhetik meg Cziffra György zongoraművész életét, az egyik helyiség az angyalföldi nyomortól Cziffra 1956-os disszidálásáig vezeti az érdeklődőket, a második terem már a sikereket mutatja be.

A Cziffra Fesztivál 2019-ben is impozáns művészekkel örvendezteti majd a közönséget.

A programokról tájékozódjon a Papageno különszámából.

A közönség megismerheti az addig autójavító műhelyként használt senlisi Saint Frambourg-kápolna felújításának történetét, ahol a művész koncertek sorát adta és képzőművészeti kiállításoknak is helyet adott benne, valamint a Cziffra Alapítvány létrejöttét, amely fiatal zenészek és képzőművészek támogatását tűzte ki céljául – mondta el Csillag Éva, a tárlat egyik kurárora, a Molnár C. Pál Műterem-Múzeum vezetője.

Kürthy Hanna festőművész, aki december 15-én a galéria vendége lesz, szintén a Cziffra György Alapítvány ösztöndíjasa volt.

A kurátor kiemelte, Cziffra György számára nagyon fontos volt, hogy mindazt a rosszat, amit átélt, pozitívra fordítsa, ezért is tartotta lényegesnek a fiatal tehetségek támogatását.

Az adventi időszakban a Mom Park Bevásárlóközpontban bárki kipróbálhatja a CZF Street Pianot, az ünnepi készülődés idején pedig három ingyenes koncertet is hallhatnak az érdeklődők:

Cziffra street piano és ingyenes koncertek a MOMParkban

A kőbányai Kroó György Zeneiskola ad otthont a zongorista hallgatók, zongoraművészek számára meghirdetett mesterkurzusnak.

Újdonságként cigányprímás mesterkurzus is indul Sárközi Lajos prímás vezetésével:

Első alkalommal szervez cigányprímás mesterkurzust a Cziffra Fesztivál

A fesztivál díjait José Cura és Balázs János argentin estjén, a február 24-i gálakoncerten adják majd át.

(Via MTI)

Promóció

X
X