Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Könyvsarok Módszertani könyvvel jelentkezik Ittzés Gergely fuvolaművész

Módszertani könyvvel jelentkezik Ittzés Gergely fuvolaművész

Flautológia címmel, a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában jelent meg Ittzés Gergely módszertani kötete.

- hirdetés -

Ittzés Gergely könyvében arra tesz kísérletet, hogy saját személyes útkeresése, aktív és termékeny előadói pályája és több, mint két évtizedes tanári munkája során gyűjtött tapasztalatait alapul véve, a tudományos ismereteket és logikus belátást követve, átfogó rendszerben mutassa meg a fuvolajáték technikáját.

- hirdetés -

Bővebb információ a könyvről ide kattintva!

A szerző a legapróbb részletekre is kitér, miközben mindvégig szem előtt tartja a zene, a hangszer és az emberi test harmóniáját. A hagyományos játékmódok mellett a kiterjesztett technikát is a komplex hangszerkezelés szerves részének fogja fel.

Olyan kézikönyvnek készült a Flautológia, amelyet haszonnal forgathat a kezdőket tanító fuvolatanár, egy zenészpályára készülő, játéktechnikáját tudatosan felépíteni kívánó középiskolás vagy egyetemista, ugyanakkor egy ereje teljében lévő fuvolaművész számára is tartalmazhat új információkat vagy olyan aspektusokat, amelyek közelebb segíthetik művészi és pedagógiai céljai megvalósításához.

Komoly díjért versenyez Ittzés Gergely lemezsorozata. Részletek itt.

Habár Ittzés Gergely módszertanában a teljességre törekszik, rendszere lehetőséget ad arra, hogy további részletekkel és újabb tudományos vívmányokkal egészüljön ki, miként a pedagógiai gyakorlatba való átültetés terén is szorgalmazza a tanári kreativitást, az egyéni didaktikai eszközök kialakítását.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.