Papageno Radio
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Nagyszabású orosz kiállítással jön tavasszal a Budapest Art Week 2019

Nagyszabású orosz kiállítással jön tavasszal a Budapest Art Week 2019

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

70 helyszínen, közel 200 programmal várja az érdeklődőket az ország legnagyobb képzőművészeti programsorozata, melyet negyedik alkalommal rendeznek meg 2019. április 9-14. között. A Budapest Art Week a Budapesti Tavaszi Fesztivál központi tematikájához kapcsolódva nagyszabású, orosz kiállítással jelentkezik. A hatnapos rendezvénysorozatra már kaphatók a bérletek.

A Budapest Art Week az elmúlt években látogatók tízezrei számára kínált több száz, kihagyhatatlan képzőművészeti és társművészeti eseményt. A rendezvénysorozat sikere nem véletlen, hiszen egy átlagos múzeumi belépőjegy áráért – bérletekkel vagy napi karszalagokkal – látogathatnak el az érdeklődők számos képzőművészeti helyszínre. Ráadásul a rendezvény hat napja során olyan izgalmas programokon vehetnek részt, amelyekre máskor nincs lehetőségük.

A Budapest Art Week egyik helyszíne, a Ludwig Múzeum kortárs ukrán képzőművészettel foglalkozó tárlata versenyben van a Global Fine Art Awards díjért:

Rangos szakmai elismerésért versenyez a Ludwig Múzeum

2019-ben is várják majd a látogatókat a már megszokott múzeumok és galériák, mint a Ludwig Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria vagy a Vasarely Múzeum, a Molnár Ani Galéria, a Várfok Galéria vagy a Deák Erika Galéria, de jövőre új helyszínek is csatlakoznak a BAW-hoz: a rendezvénysorozat keretein belül látogatható lesz többek között a Szépművészeti Múzeum, és az MTA Pszichiátriai Művészeti Gyűjteménye is.

Oroszok és társművészetek? Azt olvasták már, hogy a sztárbalerina mozdulatait szenzorok sora írja át valós időben egy hatalmas vászonra?

Tucatnyi mozgásérzékelővel táncol az orosz sztárbalerina

A jövő évi Budapest Art Week tematikája az orosz művészetekhez kapcsolódik. A központi tárlat Ilmira Bolotyan, a moszkvai Garage Kortárs Művészeti Múzeum kurátora, Marina Alvitr művészettörténész, a jekatyerinburgi Alvitr Gallery vezetője valamint Vékony Délia művészettörténész együttműködésében valósul meg.

Az érdeklődők képet kaphatnak arról, milyen tendenciák határozzák meg a mai orosz képzőművészetet. A fő tematikát pedig kortárs magyar reflexiók támasztják majd alá. A BAW nagyszabású, központi kiállítását, mely a Budai Várban található Mikve Galériában lesz látható, szatellit események és tárlatok egészítik ki.

A 2019-es Budapest Art Week részletes programja február végétől lesz olvasható az esemény weboldalán. Bérletek már kaphatók online és a kiemelt jegyértékesítő pontokon.

Promóció

X
X