Papageno Radio
Intermezzo Rangos szakmai elismerésért versenyez a Ludwig Múzeum

Rangos szakmai elismerésért versenyez a Ludwig Múzeum

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Ludwig Múzeum idén tavasszal bemutatott Permanens Forradalom – mai ukrán képzőművészet című tárlatát jelölték a Global Fine Art Awards 2019 díjra. A kortárs ukrán színteret bemutató válogatás mások mellett a Tate Britain, a Whitney és a Guggenheim Múzeum kiállításaival versenyez.

A Global Fine Art Awards (GFAA) az első olyan évenként kiosztott elismerés, amely a legjobbnak ítélt képzőművészeti és design kiállításnak ítélnek oda világszerte. A szervezők célja az, hogy növeljék a képzőművészet iránti érdeklődést, annak a társadalom egészére gyakorolt nevelési hatását, továbbá felhívják a figyelmet a téma globális fontosságára, annak a gazdasági, szociális és kulturális életben betöltött szerepére. A GFAA válogatásába múzeumok, galériák, szakvásárok és biennálék kurált kiállításai, valamint köztéri installációk egyaránt bekerülhetnek.

Az elismerést 13 kategóriában ítélik oda, amelyek között különféle művészettörténeti korszakokra és műfajokra fókuszáló egyéni és csoportos válogatások egyaránt helyet kaphatnak. A díj odaítéléséről szakértőkből álló grémium dönt, amely során figyelembe veszik a közönség szavazatait is.

Idén összesen 31 ország 94 jelöltje versenyez. A Ludwig Múzeum Permanens Forradalom – mai ukrán képzőművészet című tárlatát a kortárs képzőművészet a II. világháború után kategóriában jelölték.

A kategória további jelöltjei:

Tate Britain // ALL TOO HUMAN BACON, FREUD AND A CENTURY OF PAINTING LIFE // Tate Britain

An Incomplete History of Protest: Selections from the Whitney’s Collection, 1940–2017 // Whitney

Radical Women: Latin American Art, 1960-85 // Pinacoteca de São Paulo

Art and China after 1989: Theater of the World // Guggenheim

NGV Triennial // National Gallery of Victoria

Memories Of Underdevelopment: Art And The Decolonial Turn In Latin America, 1960-1985 // Museo Jumex.

(Via Ludwig Múzeum, Global Fine Art Awards)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X