Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Március végéig lehet jelentkezni a „Dualitás” című fotópályázatra

Március végéig lehet jelentkezni a „Dualitás” című fotópályázatra

A fotóművészeknek szóló pályázatra pályakezdő művészek jelentkezését várja a Vesc-Art. A pályázaton indulhat minden 18 és 30 év közötti fotóművész, aki valamely felsőoktatási intézmény művészeti szakán hallgató vagy az elmúlt legfeljebb két évben diplomázott. A beérkezett művekből a szakmai zsűri választja ki a finalistákat és a díjnyertes alkotót, akinek egy képét a pályázatot alapító Vescot Mérnökiroda gyűjteményébe megvásárol. A finalisták munkáiból kiállítás nyílik 2019 tavaszán.

- hirdetés -

Jelentkezési határidő: 2019. március 31.

- hirdetés -

„Jobb és Bal, Jó és Rossz, Férfi és Nő, Test és Lélek. Ezen ellentétpárokat jelölő szavak uralkodó jele nem a szembenállás, hanem egymás jelentésének kiegészítése. Ez a motívum számos keleti vallás alapjául is szolgál, például a kínai taoizmus elve szerint semmilyen dolog nem létezhet csupán magában, vagy önmagáért.

Minden jelenség magában hordja a változás, az ellenkezőbe fordulás lehetőségét.

Így azt mondhatjuk, hogy a világ a Jin és a Jang jellegű erők állandó változásából áll. Ezek az erők normális körülmények között egyensúlyban vannak. Egyik sem létezhet a másik nélkül, hisz egymást tartják mozgásban, tehát az egység alapja a dualitás. A pályázat célja, hogy segítsen megérteni az ellentétpárok működését, amelyek a saját életünkben a problémák forrásai és egyben megoldásai lehetnek” – olvasható a pályázati kiírásban.

​A pályázatra olyan munkákat várnak a szervezők, amelyeken a dualitás mint egész jelenik meg, és ez az egész a két ellentét egyenlő arányának a következménye. Mivel ez a jelenség az élet minden szegmensében megtalálható, így a filozófiától kezdve a hétköznapi apróságokon át az emberi kapcsolatok, politika, vallás, spiritualitás, szexualitás, társadalmi berendezkedés témaköreiben várnak munkákat, megfejtéseket.

A zsűri tagjai

Auth Attila, egyetemi adjunktus, Magyar Képzőművészeti Egyetem,
Glázer Attila, korábban a Három Hét Galéria vezetője, Fotográfus,
Puskás Bea, Kulturális menedzser, független kurátor, a TOBE Gallery társalapítója, művészeti vezetője,
Tóth Pál Sándor, a GalleryTool és a Tóth Gyűjteménykezelés alapítója, a cARTc Kulturális Egyesület elnöke.

A pályázat kritériumairól és a korábbi pályázatok eredményeiről a kiíró honlapján olvasható bővebb információ.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.